Už od malíčka obľubujem chuť kokosu a Raffaello je pre mňa jednoznačne sladkosť od ktorej sa neviem odtrhnúť. Preto som dlho experimentovala až som vymyslela túto skvelú kokosovú plnku na báze kokosového mlieka, ktorá sa v kombinácii s vanilkovou piškótou doslova rozplýva na jazyku.
Recept na piškótové cesto tu- https://recepis.sk/2019/03/03/zakladne-piskotove-cesto/
Na plnku potrebujete:
- 1 dózu kokosového mlieka (400ml), najlepšie plnotučného
- 100g masla izbovej teploty
- 700ml mlieka
- 90g kukuričného škrobu
- 2PL vanilkového cukru
- 2PL kryštálového cukru
- 200g strúhaného kokosu
Postup:
- Najskôr upiecť podľa základného receptu piškótu v tortovej forme a nechať ju vychladnúť. Následne rozrezať na 2 časti.
- Na plnku nechať v hrnci zovrieť kokosové mlieko spolu s 600ml mlieka. Medzitým rozmiešať v 100ml mlieka škrob, vanilkový a kryštálový cukor a vliať do horúceho mlieka, krátko povariť. Následne nechať úplne vychladnúť.
- Keď je zmes studená zašľahať do nej maslo a kokos.
- Okolo piškóty umiestniť tortový kruh, na spodok dať 1. časť korpusu, naniesť ½ plnky. Následne položiť na plnku 2.časť korpusu a dať zvyšnú plnku.
- Tortu nechať aspoň 4hod. odpočívať v chladničke aby dôkladne stuhla. Pred servírovaním posypať ešte vrch torty strúhaným kokosom a ozdobiť guľkami Raffaello.