malinove rezy

Malinové rezy- hrnčekový recept

Leto sa pre mňa spája so zberom drobného ovocia- ríbezle, čučoriedky, černice či maliny – všetkého je v záhrade nadbytok. Zber malín patrí pre mňa k tým chutným letným povinnostiam za ktoré odmenou môže byť aj takéto lahodné malinové rezy s chutným maslovým základom. Na prípravu vám postačí hrnček s objemom 250ml.

Suroviny na maslové cesto:

  • 2,5 hrnčeka hladkej múky
  • 1/2 hrnčeka práškového cukru
  • 3 žĺtka
  • 1/2 masla (125g) izbovej teploty

ostatné suroviny

  • 2 hrnčeky (ca.500g) malín (čerstvých alebo mrazených)
  • 4 PL kr. cukru
  • 1 hrnček vody
  • 1 balenie tortového želé
  • 1 hrnček mlieka
  • 2 balenia šľahačky v prášku
  • 1 stužovač šľahačky
  • 3 PL práškového cukru
  • jahodová marmeláda

Postup:

  • Maslo izbovej teploty vyšľaháme so žĺtkami a práškovým cukrom. Pridáme múku a štipku soli a vypracujeme hladké, elastické cesto.
  • To rozvaľkáme na veľkosť plechu. Potom cesto prenesieme na plech vyložený papierom na pečenie (môj plech má 33x22cm) a do cesta urobíme vidličkou vplichy na zopár miestach.
  • Následene predhriatej rúre pri 180C ca. 25-30min. pečieme do zlatista.
  • Keď piškóta vychladne, tak okolo cesta umiestníme cukrárenskú obruč.
  • Studené cesto potrieme jahodovou marmeládou.
  • Medzitým si v hrnci zohrejeme vodu + maliny + cukor a necháme ich 10 minút variť. Potom ich prepasírujeme cez sítko, aby sa nám zachytili jadierka.
  • Vychladnutú malinovú zmes opäť nalejeme do hrnca (celkovo by sme mali dostať 500ml tekutiny, to zodpovedá 2 hrnčekom). Do zmesy pridáme tortové želé a za miešania zovrieme, až sa malinová plnka zahustí.
  • Potom malionvú plnku nanesieme na cesto a necháme hodinu chladiť.
  • Na smotanu si vyšľaháme mlieko s práškovým cukrom, šľahačkou v prášku a stužovačom do tuhej smotany.
  • Tú nanesieme na koláč a zarovnáme do hladka. Povrch môžeme ozdobiť postrúhanou bielou čokoládou alebo kúskami malín.

Kde ma nájdete na sociálnych sieťach

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadnite sem

Novinky

Lydia_Argilli_food_photography-online Kurz - ako pripraviť buchty ako od babičky - na pare, či pečené, či parnú knedľu

Od 1.mája je prístupný nový online kurz k téme tradičné buchty ako od babičky za symbolickú cenu 2.99€

Viac o kurze Buchty nájdete tu

Novinka

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Populárne recepty

Obľúbené produkty


Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

4,99

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
9,99

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

19,99

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Najnovšie recepty

  • Prvého mája spúšťam nový mini-kurz o buchtách

    Prvého mája spúšťam nový mini-kurz o buchtách

    Máte radi pravé domáce buchty či možno takú skvelú naparenú knedľu ako od babičky? A možno ste si ešte netrúfli ju pripraviť? Naučte sa pripraviť buchty ako od babičky To je naozaj škoda a túto drobnosť by som rada pre vás vyriešila – môj nový mini kurz venovaný celý buchtám […]


  • Nadýchaná kokosová torta

    Nadýchaná kokosová torta

    Máte chuť na sladkosť, ktorá chuti skvelo aj bez čokolády? Táto kokosová torta obsahuje kokos tak v ceste ako aj v plnke a jej príprava nevyžaduje žiadne hlbkové znalosti v pečení, túto zvládne aj začiatočník.


  • Kuracie prsia na pečenom póre

    Kuracie prsia na pečenom póre

    Vedeli ste, že keď opečiete pomaly pór, tak sa nielen zmení jeho konzistencia ale takisto dostane úplne inú arómu? Verte, táto vás dostane. A v kombinácii s kuracími prsiami je to skvelý rýchli obed či večera z jednej panvice. Recept


  • Hrnčekový citrónový koláč s kokosom

    Hrnčekový citrónový koláč s kokosom

    Chutný, bez váženia a rýchlo hotový – taký je tento nenáročný citrónový koláč s kokosom. Na meranie postačí šálka s objemom 250ml. Recept


  • Prvého mája spúšťam nový mini-kurz o buchtách

    Prvého mája spúšťam nový mini-kurz o buchtách

    Máte radi pravé domáce buchty či možno takú skvelú naparenú knedľu ako od babičky? A možno ste si ešte netrúfli ju pripraviť? Naučte sa pripraviť buchty ako od babičky To je naozaj škoda a túto drobnosť by som rada pre vás vyriešila – môj nový mini kurz venovaný celý buchtám […]


  • Nadýchaná kokosová torta

    Nadýchaná kokosová torta

    Máte chuť na sladkosť, ktorá chuti skvelo aj bez čokolády? Táto kokosová torta obsahuje kokos tak v ceste ako aj v plnke a jej príprava nevyžaduje žiadne hlbkové znalosti v pečení, túto zvládne aj začiatočník.


  • Kuracie prsia na pečenom póre

    Kuracie prsia na pečenom póre

    Vedeli ste, že keď opečiete pomaly pór, tak sa nielen zmení jeho konzistencia ale takisto dostane úplne inú arómu? Verte, táto vás dostane. A v kombinácii s kuracími prsiami je to skvelý rýchli obed či večera z jednej panvice. Recept


  • Hrnčekový citrónový koláč s kokosom

    Hrnčekový citrónový koláč s kokosom

    Chutný, bez váženia a rýchlo hotový – taký je tento nenáročný citrónový koláč s kokosom. Na meranie postačí šálka s objemom 250ml. Recept


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*