Do you also like chicken coated in a crispy crust? Then try these crispy chicken trumpet bites. With this recipe, you dispense with the roasting or tri-coating. The preparation is really extremely easy and the trumpet does the rest of the work.
Ingredients:
- 1kg of chicken (for example, thighs or breasts)
- 1 cup cornflakes
- 1 packet of saltine crackers (e.g. Telka)
- 100ml sour cream
- 1 tsp sweet paprika
- 1 tsp dried garlic
- Salt, black pepper
- A little oil (preferably in spray form)
Preparing:
- Wash the chicken and dry well with a kitchen towel.
- Then season with salt and marinate in sour cream. Prepared in this way, it is best to leave it in a refrigerated place overnight. However, if you do not have time, you can continue processing immediately.
- Put the curried cornflakes and saltine crackers in a bag (it’s good to use one that can also be sealed). Roll the dough roller over them until you are left with smooth breadcrumbs.
- Tip this into a bowl and season with salt, paprika, black pepper and garlic. Mix.
- Coat the chicken pieces well on all sides in our breading and place on a baking sheet.
- Then cover the baking sheet and let it bake at 200C for 20 minutes.
- Uncover and spray (preferably with oil spray) and leave to bake for a further 15-20 minutes until crispy.
-
Aké zemiaky použiť na šalát, lokše či halušky? Aké typy zemiakov existujú?
Zaiste ste sa s tým stretli, v obchode je veľký výber zemiakov, väčšinou sa orientujeme pri kúpe podľa ich vzhľadu, veľkosti balenia či ceny. Avšak zemiaky nie sú všetky rovnaké – rôzne odrody majú nielen rôzne konzistencie ale takisto aj rozdielny podiel škrobu a tak nie každý druh sa hodí […]
-
Domáce rezance ako od starej mamy
Pamätáte si možno z detstva, ako vaša stará mama pripravovala na pomúčenom stole rezance? Mne sa táto spomienka veľmi uschovala v pamäti a dodnes si pamätám ich chuť či už s čerstvo pomletým makom, posypané kakaom či tvarohom alebo len tak servírované s mliekom.
-
Domáce cestoviny bez námahy len z 3 surovín
Domáce cestoviny či rezance si možno super jednoducho pripraviť aj doma, na cestovinové cesto vám postačia tieto 3 základné suroviny. Tak prečo to nevyskúšať?
-
Šťavnaté rezy Margot
Ako dieťa som nikdy neodolala tyčinke Margot, tá chuť kokosovej drte a tomu tmavej čokolády ma uchvátila. Ako dospelá som začala túto dobrotu používať aj pri pečení a jednoznačným vyvrcholením týchto snáh sú rezy margot. Ich základ je šťavnaté čokoládové cesto s krásne nadýchaným čokoládovým krémom a zakončený vrstvou postrúhanej […]