Chrumkavé kuracie kúsky z trúby

Crispy chicken pieces from the oven

Do you also like chicken coated in a crispy crust? Then try these crispy chicken trumpet bites. With this recipe, you dispense with the roasting or tri-coating. The preparation is really extremely easy and the trumpet does the rest of the work.

Ingredients:

  • 1kg of chicken (for example, thighs or breasts)
  • 1 cup cornflakes
  • 1 packet of saltine crackers (e.g. Telka)
  • 100ml sour cream
  • 1 tsp sweet paprika
  • 1 tsp dried garlic
  • Salt, black pepper
  • A little oil (preferably in spray form)

Preparing:

  • Wash the chicken and dry well with a kitchen towel.
  • Then season with salt and marinate in sour cream. Prepared in this way, it is best to leave it in a refrigerated place overnight. However, if you do not have time, you can continue processing immediately.
  • Put the curried cornflakes and saltine crackers in a bag (it’s good to use one that can also be sealed). Roll the dough roller over them until you are left with smooth breadcrumbs.
  • Tip this into a bowl and season with salt, paprika, black pepper and garlic. Mix.
  • Coat the chicken pieces well on all sides in our breading and place on a baking sheet.
  • Then cover the baking sheet and let it bake at 200C for 20 minutes.
  • Uncover and spray (preferably with oil spray) and leave to bake for a further 15-20 minutes until crispy.
  • Jednoduchý chlieb z panvice z 1 Ayranu

    Jednoduchý chlieb z panvice z 1 Ayranu

    Poznáte Ayran? Tento nápoj je kombinácia bieleho jogurtu, soli a vody a skvelo sa hodí napríklad ako príloha k pikatnému mäsu, lebo skvelo neutralizuje štipľavosť. Ja som ho tentoraz použila na prípravu jednoduchého chlebu z panvice (má rôzne pomenovania podľa krajiny kde sa vyrába – arabský chlieb, pita, baslama.. všetko […]


  • 10 tipov, ako pripraviť dokonalý mäsový vývar: Čomu sa vyhnúť a čo nesmie chýbať

    10 tipov, ako pripraviť dokonalý mäsový vývar: Čomu sa vyhnúť a čo nesmie chýbať

    Mäsový vývar je základom tradičnej kuchyne a jeho príprava si vyžaduje správny postup. Lenže vývar nieje len základ polievok, rizota či skvelých omáčok, mäsový vývar je aj súčasťou tradičnej medicíny. Tam sa používa už po desaťročia na posilnenie imunity, na choroby súvisiace s tráviacim traktom (hnačka, vracanie) ako aj pri […]


  • Orechové uzlíky s lesným ovocím, jogurtové kysnuté cesto

    Orechové uzlíky s lesným ovocím, jogurtové kysnuté cesto

    Toto kysnuté cesto sa vyrába s pridaním bieleho jogurtu a veľmi dobre sa s ním pracuje. Je krásne elastické a ako stvorené na kysnuté dobroty ako napríklad uzlíky, slimáky či závin. Verím, že sa vám tento recept zapáči.


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*