Tieto muffiny sú veľmi jednoduché na prípravu a možno ich pripraviť či už s čučoriedkami alebo aj s iným drobným ovocím prípadne s kúskami čokolády. Pochutia si na ních najmä deti. Z uvedeného množstva vám vyvstane 12 kusov.
Suroviny:
- 2 vajíčka
- 150g kr. cukru
- 250g hl. múky
- 60g jemných ovsených vločiek
- 150g roztopeného masla
- 1/2 prášku do pečiva
- 150 ml (rastlinného) mlieka
- 1 vanilkový cukor
- 100g čučoriedkov
Postup:
- Trúbu si predhrejeme na 180C.
- Maslo si dáme do hrnčeka roztopiť a následne necháme vychladnúť.
- Do vysokej misky si dáme vajíčka s cukrom a vyšľaháme ich do peny.
- Pridáme schladené maslo ako aj mlieko a vanilkový cukor. Prešľaháme.
- Následne prdáme suché komponenty – preosiatú múku, ovsené vločky a prášok do pečiva. Dobre premiešame.
- Čučoriedky poprášime trochu múkou a takto pripravené ich pridáme k cestu. Už len jemne zapracujeme do cesta stierkou.
- Formička na muffiny si vložíme do plechu na muffiny.
- Následne naberačkou na zmrzlinu rozdelíme cesto rovnomerne do formičiek.
- Pečieme pri 180C po dobu ca. 25-30 minút do zlatista.
-
Prvého mája spúšťam nový mini-kurz o buchtách
Máte radi pravé domáce buchty či možno takú skvelú naparenú knedľu ako od babičky? A možno ste si ešte netrúfli ju pripraviť? Naučte sa pripraviť buchty ako od babičky To je naozaj škoda a túto drobnosť by som rada pre vás vyriešila – môj nový mini kurz venovaný celý buchtám […]
-
Omáčka na cestoviny Niva bez smotany
Je to zaujímavé, ale u nás sa Nivová omáčka nikdy nepripravovala zo smotanou a bola tak nielen omnoho menej kalorická ale takisto ľahšia na strávenie. Preto sa chcem o tento recept, kde základ tvorí jednoduchá biela omáčka, aj s vami podeliť. Príprava vám potrvá menej ako 10 minút, stojí to […]
-
Super rýchle hrnčekové brownies
Máte chuť čokolády? Tieto brownies sú skvelou voľbou, intenzívna chuť čokolády, krásne mäkké cesto a všetko bez váženia.
-
Nadýchaná kokosová torta
Máte chuť na sladkosť, ktorá chuti skvelo aj bez čokolády? Táto kokosová torta obsahuje kokos tak v ceste ako aj v plnke a jej príprava nevyžaduje žiadne hlbkové znalosti v pečení, túto zvládne aj začiatočník.