Niekedy tie rýchle a jednoduché veci vedia byť tak chutné, že je škoda si ich z času na čas nedopriať. Ja mám slabosť pre cesnak a to jedno v akej podobe a cesnakové uzlíky či bagetky, toho sa neviem dojesť. Najmä keď je príprava naozaj triviálna, tak prečo si nedopriať? Alternatívne ju môžete plniť aj bylinkovým maslom alebo pridať aj syr. Jedno v akej podobe, je to dobrota.
Suroviny:
- 1 bageta (môže byť aj staršia z predchádzajúceho dňa)
- 30g masla izbovej teploty
- 1-2 veľké strúčiky cesnaku
- štipka soli
- (pažítka prípadne iné bylinky)
- (syr)
Postup:
- Maslo si dáme do misky, osolíme a pridáme doňho roztlačený cesnak.
- Dobre premiešame. Kdo chce pridá tiež bylinky či postrúhaný tvrdý syr.
- Bagetu si nakrojím zo šikma na ca. 1,5cm hrubé kúsky, pritom snažíme sa narezať tak, aby sme spodok neprerezali.
- Následne dáme do každého zárezu za 1čl masla a pomocou nožíka ho jemne rozotrieme.
- Už len dáme na plech a necháme zapekať do churmkava pri 180C v prehriatej trúbe po dobu ca. 20-25 minút. Keď bude bagetka hotová, bude vám voniať celá kuchyňa, takže Ľahko spoznáte :).
Čo nájdete na recepis.sk?
Novinky
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.