Krásne krémovité a plné chuti a to celkom bez smotany – také sú tieto šampiňóny, ktoré zvládnete naozaj za pár minút. Skvelá príloha, alebo podávané s knedľou aj ako hlavný pokrm. Ja som ich tentoraz podávala so zemiakmi pečenými v alobale v trúbe, ale je to ponechané na vás, kde túto prílohu použijete.
Suroviny:
- 1 balenie bielych šampiňónov (ca. 300g)
- 1 kuchynská cibuľa
- 1 mozarella
- 200ml vývaru (hovädzí)
- 2PL masla
- 2pl múky
- soľ, čierne korenie, čili
Postup:
- Žačneme tým, že si očistíme šampiňóny a pokrájame ich na tenké plátky.
- Takisto cibuľu pokrájame na drobno.
- Väčšiu panvicu si nahrejeme a následne do nej dáme trochu masla a oleja. Pridáme šampiňóny a zprudka ich na vyššej teplote opekáme.
- Asi po 3 minutách pridáme tiež cibuľu a ochutíme šampiňóny soľou, čiernym korením ako aj čili.
- Celkovo opekáme asi 10 minút a potom poprášime múkou a zalejeme vývarom.
- Mozarellu si pokrájame na drobné kocky a pridáme k šampiňónom. Znížime teplotu a necháme zakryté ešte asi 3-5 minút dusiť, až sa mozarella roztopí.
- Hotovo- môžeme servírovať. Kdo chce, posypeme na záver ešte trochou petržlenovej vňati.
Čo nájdete na recepis.sk?
Novinky
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.