Lydia_argilli_fotenie_jedla_foodphotography_recepty_Bazový sirup s citrónom- základný recept

Bazový sirup s citrónom- základný recept

S príchodom leta sa rozvoňajú lesy kvetom baze. Tie su ako stvorené na výrobu sirupu. Ako ho pripraviť sa dozviete v tomto recepte. Ak ste sezónu bazy už prepásli tak tiež netreba smútiť, plody bazy, ktoré sa okolo septembra zafarbia do čierna sú takisto jedlé a skvelé na prípravu sirupu.

Tak či tak je dobré pri zbere dbať na miesto kde zberáte, aby bolo toto čo možno ďaleko od cesty či dialnice a takisto by sa nemali kvety zberať po daždi, kedy je ich peľ zmytý. Po nazbieraní sa u nás doma kvety neumývali, ale len očistili od prebytočných nečistôt. Pozor dajte aj na chrobáčiky či mravce, ktoré sa radi schovávajú v súkvetiach bazy. Po tomto očistení sa rovno môžete pustiť do prípravy.

Recept

Bazový sirup s citrónom- základný recept

Recipe by lydia.argilli
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal

Suroviny

  • 15 bazových kvetov

  • 1-2 citróny (prípadne limetka)

  • 1l vody

  • 500g cukru (alternatívne môžete použiť aj med)

Postup

  • Kvety bazy dáme do sklenenej či keramickej nádoby spolu s citrónom pokrájaným na pláty a všetko zalejeme vodou. Prikryté necháme lúhovať 1-2 dni pri izbovej teplote.
  • Potom zmes nahrejeme a následne zcedíme cez sítko alebo ešte lepšie cez gázu. Zmes dáme do hrnca a pridáme cukor ako aj kyselinu citrónovú. Necháme zovrieť a potom ohrň znížime a varíme pokiaľ dostane sirupovitú konzistenciu (trvá to asi 30 minút)
  • Horúci sirup nalejeme do umytej sterilizovanej nádoby, viečko uzavrieme a potom flašu ak sa dá položíme vrchnákom smerom na dol a takto necháme vychladnúť.

Čo nájdete na recepis.sk?

Veľkonočné recepty - 10 receptov na pečenie

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadni sem

Novinky

Novinka

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Obľúbené produkty

Lydia_Argilli_food_photography-online Kurz - ako pripraviť buchty ako od babičky - na pare, či pečené, či parnú knedľu

Od 1.mája je prístupný online kurz k téme tradičné buchty ako od babičky za symbolickú cenu 2.99€

Viac o kurze Buchty nájdete tu

Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

4,99

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
9,99

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

19,99

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Populárne recepty

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*