Ak varíte doma halušky či domáce cestoviny alebo rezance, vodu v ktorej ich varili nevyhadzujte. Naše staré mamy z nej vedeli pripraviť rôzne chutné polievky, od zemiakov, po cesnakovú či bryndzovú. Prečo použili túto vodu? Jednak, lebo je plná chuti od cestovín, takisto obsahuje škrob a tak je už hustejšia ako len voda či vývar a v neposlednom rade ju netreba dosoľovať, nakoľko halušky či cestoviny sa varia v slanej vode.
Jump to RecipeRecept na bryndzovú polievku
Bryndzová polievka z vývaru z halušiek
Course: Polievky4
servings30
minutes40
minutes300
kcalSuroviny
1,5l vývaru z halušiek či domácich rezancov
3 zemiaky
1PL červenej papriky
100g bryndze
čierne korenie, rasca
roztlačený cesnak
(trocha rezancov či halušiek)
Postup
- Zemiaky ošúpeme a pokrájame na kocky.
- Zalejeme vývarom z cestovín, pridáme racsu a čierne korenie a papriku dáme variť,
- Keď sú zemiaky mäkké, pridáme brynzdu a miešame, až sa roztopí. Kdo chce môže pridať ešte za šálku domácich rezancov či halušiek.
- Na záver dochutíme roztlačeným cesnakom prípadne petržlenovou vňaťou či majoránom. Ak treba dosolíme, ale dávame pozor, lebo voda je už slaná tak ako aj bryndza.
Čo nájdete na recepis.sk?
Novinky
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.