lydia argilli_food photography_bratislava_recept_Lahodný zelerový šalát s jablkom a syrom

Lahodný zelerový šalát s jablkom a syrom

Zeler sa skvelo chuťovo dá kombinovať s ovocím. Či už s jablkami, ananásom či mandarinkami, táto zelenina krásne toto ovocie chuťovo dopĺňa. Ak ste ešte nevyskúšali, vrelo odporúčam.

Jump to Recipe

Takto sa vám tento šalát zaručene podarí – moje tipy

Ak chcete krémovejšiu konzistenciu, zvýšte množstvo majonézy alebo kyslej smotany podľa svojich preferencií.
Do dresingu pridajte lyžicu medu, aby ste ho osladili.
Tvrdý syr nahraďte svojím obľúbeným druhom syra, napríklad čedarom alebo švajčiarskym.
Nebojte sa pridať ďalšie ingrediencie, ako sú orechy (napr. vlašské alebo pekanové orechy) alebo sušené ovocie (napr. brusnice alebo hrozienka) pre extra chuť a textúru.
Ak máte radšej ľahší dresing, môžete namiesto kyslej smotany použiť grécky jogurt.
Množstvo cesnaku upravte podľa svojich chuťových preferencií alebo ho úplne vynechajte, ak máte radšej jemnejšiu chuť.
Šalát môžete skladovať zakrytý v chladničke až 1 – 2 dni.

Recept

Lahodný zelerový šalát s jablkom

Recipe by lydia.argilliCourse: Šaláty
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal

Suroviny

  • 1/2 zeleru

  • 2 väčšie jablká

  • 3ks jarnej cibuľky

  • 100g tvrdého syru (napríklad gouda)

  • Šťava z 1/2 citróna

  • 2PL majonézy

  • 1 balenie kyslej smotany (200ml)

  • 2-3 strúčiky cesnaku

  • soľ, čierne korenie

Postup

  • zeler postrúhame na jemno. Odporúčam na to použiť kuchynský robot. Ak strúhate ručne, použite jemný strúhač, chuť sa vám za túto námahu neskôr odmení.
  • Takisto na jemno postrúhajte syr. Jablká ošúpeme a postrúhame na hrubo. Všetko vložíme do misky.
  • Jarnú cibuľku pokrájame na tenké prúžky a pridáme do misky. Všetko polejeme citrónovou šťavou aby jablká a zeler nezhnedli, a dobre premiešame.
  • Následne osolíme, okoreníme čiernym korením a pridáme majonézu, smotanu a roztlačený cesnak.
  • Dobre premiešame a môžeme servírovať. Po odstáti bude chutiť ešte lepšie a intenzívnejšie.

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*