Vedeli ste, že keď opečiete pomaly pór, tak sa nielen zmení jeho konzistencia ale takisto dostane úplne inú arómu? Verte, táto vás dostane. A v kombinácii s kuracími prsiami je to skvelý rýchli obed či večera z jednej panvice.
Recept
Kuracie prsia na pečenom póre
Course: Hlavné jedlá, Mäsité jedlá, Recepty do 15 minút4
servings30
minutes40
minutes300
kcalSuroviny
400g kuracích pŕs
1 cibuľa
1 pór
2PL múky
200ml vývaru alebo vody
100ml sladkej smotany
petržlenová vňať
soľ, čierne korenie
1čl kurkuma korenia
Postup
- Kuracie prsia umyjeme, osušíme a pokrájame na tenké pásy. Okoreníme soľou, čiernym korením, kurkumou a opečieme zprudka zo všetkých strán na panvici. Odložíme stranou.
- Do tej istej panvici pridáme pór pokrájaný na 1cm hrubé kusy, cibuľu pokrájanú na drobno a maslo. Opekáme ca. 5-10 minút až začne pór dostávať hnedastú farbu. Poprášime múku, zalejeme vývarom či vodou a pridáme kuracie mäso.
- Prikryté dusíme 10 minút. Potom pridáme smotanu.
- Na záver posypeme posekanou petržlenovou vňaťou.
Čo nájdete na recepis.sk?
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.