Pamätáte si možno z detstva, ako vaša stará mama pripravovala na pomúčenom stole rezance? Mne sa táto spomienka veľmi uschovala v pamäti a dodnes si pamätám ich chuť či už s čerstvo pomletým makom, posypané kakaom či tvarohom alebo len tak servírované s mliekom.
Jump to RecipeDomáce rezance ako od starej mamy
Course: Nezaradené4
servings30
minutes40
minutes300
kcalSuroviny
- Na rezance
300g polohrubej múky
3 vajíčka
soľ
- Na omáčku
1 cibuľa
1 veľká červená paprika
kus klobásy
200ml rajčinvého pretlaku alebo passata
soľ, čierne korenie, bobkový list, 1 kocka cukru
Postup
- Z cesta na cestoviny vypracujeme cesto, ktoré necháme oddychovať, potom vygúľame na tenko a pokrájame na rezance. Tie dáme variť do osolenej vody až vyplávajú na povrch. Podrobný popis na prípravu cestovín nájdete tu.
- Následne si pripravíme omáčku. Na to dáme do panvice cibuľku pokrájanú na kocky ako aj papriku, takisto pokrájanú na kocky. Začneme opekať.
- Asi po 5 minútach pridáme klobásu pokrájanú na kocky a pečieme ďalších 5 minút. Potom prilejeme rajčinovú omáčku a dochutíme soľou, čiernym korením bobkovým listom a cukrom. Necháme dusiť na nízskom ohni 5 minút aby sa omáčka zahustila.
- Na záver do omáčku pridáme uvarené rezance a všetko spolu dobre premiešame.
Čo nájdete na recepis.sk?
Novinky
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.