Tento rok bola sezóna medvedieho cesnaku na Slovensku pomerne skoro (teda aspoň v okolí Bratislavy), ale nie všade. Ja si pestujem medvedí cesnak doma a tam až teraz mi dozrel, tak, že som ho mohla zbierať. Tento šalát je skvelým spôsobom ako medvedí cesnak použiť do chutnej obmeny klasiky. Ak ste jeho sezónu už prepásli, môžete medvedí cesnak v tomto recepte nahradiť napríklad baby špenátom, či pažítkou, ale s cesnakom bude chutiť intenzívnejšie.
Lahodný zemiakový šalát s medvedím cesnakom
4
servings30
minutes40
minutes300
kcalSuroviny
1kg zemiakov uvarených v šupe
za hrsť medvedieho cesnaku
1 cibuľka (červená)
100ml majonézy
100ml kyslej smotany
3 vajíčka uvarené na tvrdo
4 reďkvičky
100g hydinovej salámy
50ml šťavy zo zaváraných uhoriek
soľ, čierne korenie, pažítka
Postup
- Zemiaky uvaríme v šupe do mäkka, necháme vychladnúť a ošúpeme. Potom ich pokrájame na malé kusy. Môžeme si pomôcť tak, že použijeme mriežku na krájanie.
- Okrem toho dáme uvariť ešte 2 vajíčka na tvrdo a tie taktiež nechať vychladnúť a pokrájať mriežkou na kocky.
- Reďkovky pokrájame na kocky, medvedí cesnak na jemné prúžky. Salámu pokrájame takisto na prúžky.
- Pripravíme si zálievku. Na to zmiešame majonézu so smotanou ako aj s vodou zo zaváraných uhoriek.
Osolíme, okoreniť čiernym korením, pridáme ešte na drobno pokrájanú cibuľku a dobre spolu premiešame. - Na záver nalejeme zálievku na zemiaky, vajíčka, salámu a pridáme medvedí cesnak a reďkovky.
- Pred servírovaním necháme aspoň hodinu stáť v chlade.
Čo nájdete na recepis.sk?
Novinky
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.