slovensky recept_argilli_Lahodný zemiakový šalát s medvedím cesnakom

Lahodný zemiakový šalát s medvedím cesnakom

Tento rok bola sezóna medvedieho cesnaku na Slovensku pomerne skoro (teda aspoň v okolí Bratislavy), ale nie všade. Ja si pestujem medvedí cesnak doma a tam až teraz mi dozrel, tak, že som ho mohla zbierať. Tento šalát je skvelým spôsobom ako medvedí cesnak použiť do chutnej obmeny klasiky. Ak ste jeho sezónu už prepásli, môžete medvedí cesnak v tomto recepte nahradiť napríklad baby špenátom, či pažítkou, ale s cesnakom bude chutiť intenzívnejšie.

Lahodný zemiakový šalát s medvedím cesnakom

Recipe by lydia.argilli
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal

Suroviny

  • 1kg zemiakov uvarených v šupe

  • za hrsť medvedieho cesnaku

  • 1 cibuľka (červená)

  • 100ml majonézy

  • 100ml kyslej smotany

  • 3 vajíčka uvarené na tvrdo

  • 4 reďkvičky

  • 100g hydinovej salámy

  • 50ml šťavy zo zaváraných uhoriek

  • soľ, čierne korenie, pažítka

Postup

  • Zemiaky uvaríme v šupe do mäkka, necháme vychladnúť a ošúpeme. Potom ich pokrájame na malé kusy. Môžeme si pomôcť tak, že použijeme mriežku na krájanie.
  • Okrem toho dáme uvariť ešte 2 vajíčka na tvrdo a tie taktiež nechať vychladnúť a pokrájať mriežkou na kocky.
  • Reďkovky pokrájame na kocky, medvedí cesnak na jemné prúžky. Salámu pokrájame takisto na prúžky.
  • Pripravíme si zálievku. Na to zmiešame majonézu so smotanou ako aj s vodou zo zaváraných uhoriek.
    Osolíme, okoreniť čiernym korením, pridáme ešte na drobno pokrájanú cibuľku a dobre spolu premiešame.
  • Na záver nalejeme zálievku na zemiaky, vajíčka, salámu a pridáme medvedí cesnak a reďkovky.
  • Pred servírovaním necháme aspoň hodinu stáť v chlade.

Čo nájdete na recepis.sk?

Veľkonočné recepty - 10 receptov na pečenie

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadni sem

Novinky

Novinka

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Obľúbené produkty

Lydia_Argilli_food_photography-online Kurz - ako pripraviť buchty ako od babičky - na pare, či pečené, či parnú knedľu

Od 1.mája je prístupný online kurz k téme tradičné buchty ako od babičky za symbolickú cenu 2.99€

Viac o kurze Buchty nájdete tu

Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

Original price was: 4,99€.Current price is: 2,49€.

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
Original price was: 9,99€.Current price is: 4,99€.

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

Original price was: 19,99€.Current price is: 9,99€.

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Populárne recepty

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*