Existuje množstvo receptov na guláš, od segedínskeho po maďarský, či tradičný nemecký. Aj mexický guláš sa dobre etabloval v slovenskom priestore, I keď sa mi nikdy nepodarilo vypátrať prečo práve sa volá práve mexický. Pravdepodobne ho doniesli práve z tohto region. Je to veľmi chutná obmena guláša, vhodná tiež na prípravu v tlakovom hrnci.
Hovädzí mexický guláš
Course: Hlavné jedlá, Mäsité jedlá4
servings30
minutes40
minutes300
kcalSuroviny
0,5kg hovädzieho mäsa
1 cibuľa
2Pl rajčinového pyré
1čl papriky (sladkej alebo štipľavej)
700ml vody
1stručik cesnaku
150g hrášku (mrazeného)
(parmezán syr)
1Pl zemiakového škrobu +2PL studenej vody
Postup
- Hovädzie mäso umyte, osušte a nakrájajte na kocky. Osolíme a okoreníme čiernym korením. Potom ho opečte v hrnci.
- Keď mäso začne sťahovať póry, pridajte cibulu nakrájanú nadrobno, pridajte pretlak a posypte červenou paprikou. Všetko zalejte vodou. Potom varíme v zakrytom hrnci do mäkka (v tlakovom hrnci približne 45 min., v normálnom približne 1 hod. 15 min.).
- Potom mäso odkryjeme, osolíme a pridáme šálku čerstvého alebo mrazeného hrášku.
- V troške vody rozmiešajte zemiakový škrob a pridajte do duseného mäsa. Ešte raz premiešame a potom môžeme podávať, napríklad posypený postrúhaným parmezánom.
Postup:
- Hovädzie mäso umyť, osušiť a pokrájať na kocky. Okoreniť soľou a čierným korením. Potom v hrnci zprudka opiecť.
- Keď mäso začne zaťahovať póry, tak pridať 1-2 cibuľky pokrájané na drobno a posypať 1PL červenej papriky. Všetko zaliať 1L rajčinového pretlaku rozriedenom vodou (200ml pretlaku a 800ml vody). Potom v zakrytom hrnci variť do mäkka (v tlakovom hrnci ca. 45min. v normálnom asi 1hodinu 15min.).
- Potom mäso odokryť, dochutiť soľou a pridať za šálku čerstvého alebo mrazeného hrášku.
- 1PL zemiakového škrobu rozmiešať v 3PL vody a priliať do guláša. Za miešania ešte nechať zovrieť a servírovať.
Čo nájdete na recepis.sk?
Novinky
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.