Zdá sa vám kombinácia cvikle a kyslej uhorky možno zvláštna? Verte, že ak ju raz vyskúšate, tak už nebude. Je to skvelý šalát, ktorý som raz mala možnosť vyskúšať od učiteľky môjho syna a hneď sa u nás ujal. Som rada, že aj ja vám môžem s vami tento recept zdielať a verím, že mu dáte takisto šancu, budete unesený jeho lahodnou chuťou.
Ako zeleninu pokrájať?
Ja som zeleninu všetku strúhala na hladko a tak vznikla zmes skoro podobná pomazánke. To samozrejme nemusíte, môžete zeleninu aj pokrájať na kocky či postúihať na hrubo, ako sa vám žiada. Chuť ostane naďalej výborná.
Recept
Cvikla ako lahodný šalát s kyslou uhorkou
Course: Recepty do 15 minút, Šaláty4
servings30
minutes40
minutes300
kcalSuroviny
0,5kg uvarenej cvikle (asi 3kusy)
1 veľká mrkva
2 kyslé uhorky
1 jablko
2PL majonézy
2 strúčiky cesnaku
soľ, čierne korenie
Postup
- Začneme tým, že si cviklu ako aj mrkvu dáme variť. Ak si chcete uštriť časť roboty môžete už kúpiť aj uvarenú cviklu, ktorá má tú výhodu že je už aj ošúpaná. Pozor však, nepoužívajte zaváranú cviklu, tám má inú chuť vďaka nálevu.
- Keď nám cvikla a mrkva vychladne, tak si zatiaľ očistíme jablko a takisto pripravíme uhorky.
- Začneme strúhať všetko do misky. Najskôr cviklu, potom mrkvu, následne jablko a uhorky.
- Potom pridáme majonézu a pretlačíme cez lis cesnak. Už len osolíme a okoreníme a všetko dobre premiešame.
- Pred servírovaním necháme stáť v chladničke, najlepšie cez noc.
- Kdo chce, môže šalát ešte ozdobiť semiačkami.
Čo nájdete na recepis.sk?
Novinky
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.