Štrúdové cesto na slano - Börek rolky s hovädzím mäsom

Štrúdové cesto na slano – Börek rolky s hovädzím mäsom

Štrúdlové cesto, alebo Filo cesto nemusí byť pripravené len na sladko, ako to väčšinou poznáme. Hodí sa skvelo aj na prípravu chutným slaných pokrmov. Jednými z takých sú tieto chutné rolky plnené hovädzím mäsom a zemiakmi, ktoré určite zachutia vašej rodine. Výborný pokrm z jedného plechu.

Štrúdové cesto na slano – Börek rolky s hovädzím mäsom

Recipe by lydia.argilliCourse: Hlavné jedloCuisine: MäsitéDifficulty: stredne
Servings

4

servings
Prep time

20

minutes
Cooking time

40

minutes

Suroviny

  • 1 balenie štrúdlového cesta alebo filo cesta

  • Plnka
  • 250g hov. Mletého mäsa

  • 2-3 uvarené zemiaky

  • 80g postrúhaného tvrdého syra

  • 2PL oleja

  • Soľ, čierne korenie, sušené čili, sladká červená paprika

  • 1 malá cibuľa

  • Zálievka
  • 50g roztopeného vychladnutého masla

  • 50ml mlieka

  • 50ml oleja

  • 1 vajíčko

Postup

  • Cesto si vyrolujeme na pracovnú plochu. Postupne z neho budeme odoberať jednotlivé pláty, preto by nemalo byť ďaleko od miesta, kde budeme jedlo pripravovať. Potom ho pokrájame nožom na 10cm široké pásy. Zbytočne ním nehýbeme, aby sme ho nepoškodili.
  • Roztopené maslo zmiešame s mliekom, olejom a vajíčkom. To bude naša zálievka.
  • Na mäsovú plnku na oleji a tuku opražíme mäso do zlatista (je dôležité pridať maslo, keď vychladne bude mať zmes vďaka maslu lepšiu konzistenciu
  • Okoreníme ho soľou, čierným korením, čili a sladkou červenou paprikou a necháme vychladnúť.
  • Uvarené zemiaky rozpučíme na kašu a syr postrúhame na jemno.
  • Na pracovnú plochu si položíme prvý plát cesta. Ten potrieme zálievkou pomocou pierka a naňho položíme druhý plát cesta. Na koniec cesta dáme za 1PL mäsovej plnky, trochu zemiakov a syru a potom obe kraje cesta zahneme smerom do vnútra. Zaroľujeme do šúlca a položíme do zapekacej nádoby.
  • Toto zopakujeme to všetkými plátmi cesta. Vrch cesta zalejeme zvyšnou zálievkou a prípadne posypeme sézamom.
  • Pečieme v trúbe pri 180°C. Najskôr 20minút prikyté alobalom a potom 25 minút až dostane börek krásnu zlatistú farbu.

Recipe Video

Čo nájdete na recepis.sk?

Veľkonočné recepty - 10 receptov na pečenie

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadni sem

Novinky

Novinka

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Obľúbené produkty

Lydia_Argilli_food_photography-online Kurz - ako pripraviť buchty ako od babičky - na pare, či pečené, či parnú knedľu

Od 1.mája je prístupný online kurz k téme tradičné buchty ako od babičky za symbolickú cenu 2.99€

Viac o kurze Buchty nájdete tu

Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

Original price was: 4,99€.Current price is: 2,49€.

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
Original price was: 9,99€.Current price is: 4,99€.

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

Original price was: 19,99€.Current price is: 9,99€.

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Populárne recepty

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*