Štrúdlové cesto, alebo Filo cesto nemusí byť pripravené len na sladko, ako to väčšinou poznáme. Hodí sa skvelo aj na prípravu chutným slaných pokrmov. Jednými z takých sú tieto chutné rolky plnené hovädzím mäsom a zemiakmi, ktoré určite zachutia vašej rodine. Výborný pokrm z jedného plechu.
Štrúdové cesto na slano – Börek rolky s hovädzím mäsom
Course: Hlavné jedloCuisine: MäsitéDifficulty: stredne4
servings20
minutes40
minutesSuroviny
1 balenie štrúdlového cesta alebo filo cesta
- Plnka
250g hov. Mletého mäsa
2-3 uvarené zemiaky
80g postrúhaného tvrdého syra
2PL oleja
Soľ, čierne korenie, sušené čili, sladká červená paprika
1 malá cibuľa
- Zálievka
50g roztopeného vychladnutého masla
50ml mlieka
50ml oleja
1 vajíčko
Postup
- Cesto si vyrolujeme na pracovnú plochu. Postupne z neho budeme odoberať jednotlivé pláty, preto by nemalo byť ďaleko od miesta, kde budeme jedlo pripravovať. Potom ho pokrájame nožom na 10cm široké pásy. Zbytočne ním nehýbeme, aby sme ho nepoškodili.
- Roztopené maslo zmiešame s mliekom, olejom a vajíčkom. To bude naša zálievka.
- Na mäsovú plnku na oleji a tuku opražíme mäso do zlatista (je dôležité pridať maslo, keď vychladne bude mať zmes vďaka maslu lepšiu konzistenciu
- Okoreníme ho soľou, čierným korením, čili a sladkou červenou paprikou a necháme vychladnúť.
- Uvarené zemiaky rozpučíme na kašu a syr postrúhame na jemno.
- Na pracovnú plochu si položíme prvý plát cesta. Ten potrieme zálievkou pomocou pierka a naňho položíme druhý plát cesta. Na koniec cesta dáme za 1PL mäsovej plnky, trochu zemiakov a syru a potom obe kraje cesta zahneme smerom do vnútra. Zaroľujeme do šúlca a položíme do zapekacej nádoby.
- Toto zopakujeme to všetkými plátmi cesta. Vrch cesta zalejeme zvyšnou zálievkou a prípadne posypeme sézamom.
- Pečieme v trúbe pri 180°C. Najskôr 20minút prikyté alobalom a potom 25 minút až dostane börek krásnu zlatistú farbu.
Recipe Video
Čo nájdete na recepis.sk?
Novinky
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.