Vyskúšali ste už niekedy pečený karfiol?
Karfiól možno okrem klasickej prípravy varením, upraviť tepelne aj pečením alebo grilovaním. Takto pripravený karfiól dostane úplne inú chuť aj arómu a zostáva mu mierne chrumkavá konzistencia. Skvelá príloha či už ku kuracím prsiam pripravených na prírodno alebo aj k cestovinám. Pri tomto spôsobe prípravy vám ani omáčka nebude chýbať.
Suroviny
Karfiól– zvolte čerstvý karfiól, nie mrazený
Cestoviny– druh vyberte podľa chuti, v tejto kominácii chutia výborne aj dochutené cestoviny ako napríklad špenátové či čili cestoviny
Baby špenát– tento sa oplatí vždy mať doma, či už do šalátov alebo omáčok, vždy skvelý spôsob si zdravo doplniť mineárly v tele
Čili– vyberte podľa štiplavosti, sušené či čerstvé, nezabudnite, že tepelnou úpravou sa štiplavosť zosilní, preto dochucujte najlepšie až na záver varenia
Maslo– Pri varení odporúčam použiť tradičné kravské maslo, ktoré dodá pokrm intenzívnu chuť. Aby maslo neprihorelo je dobré pridať pár kvapiek oleja.
Čerstvé bylinky – Bylinky pridávame až hotového pokrmu, aby sa zbytočne tepelnou úpravou nezmenili vo farbe.
Alternatívy
Ja som zvolila čili cestoviny, lebo mám rada ich chuť, ale samozrejme môžete zvoliť klasické cestoviny bez príchute.
Karfiól v tomto prípade potrebujete čerstvý, mrazený sa takto pripraviť nedá, nakoľko by ste pečením nedosiahli tú správnu konzistenciu.
Skvelá príloha – pečený karfiól
Course: Bezmäsité, Príloha4
servings30
minutes40
minutes300
kcalSuroviny
1 hlávka karfiolu
soľ, čierne korenie
1l vody
pol balenia cestovín
50g baby špenátu
1 červená cibuľa
1Pl masla
Bylinky
1 cesnakový strúčik
Postup
- Začnime tým, že si dáme variť vodu na cestoviny a keď zovrie, osolíme ju a pridáme cestoviny. Na miernom ohni varíme podľa druhu cestovín ca. 8-10 minút.
- Následne si karfiól umyjeme, dobre osušíme a rozoberieme ho na menšie ružičky.
- Veľkú panvicu si nahrejeme, pridáme trochu oleja a karfiól do nej položíme tak, aby mala každá ružička dostatok miesta.
- Opečieme z jednej strany ca 4 minúty, potom otočíme a necháme ďalej opekať na miernom ohni ca. 8 minút. Počas opekania ho osolíme a okoreníme čiernym korením. Na záver pečenia pridáme tiež cibuľku pokrájanú na krúžky.
- Keď sú cestoviny uvarené, zlejeme ich z vody, ale ponecháme si asi 20 ml cestovinoveh vody a tú vrátime k cestovinám a pridáme ešte 1Pl masla. Premiešame a pridáme baby špenát do ešte horúcich cestovín tak ako aj pretlačený cesnak.
- Na záver pridáme k cestovinám pečený karfiól a dochutíme podľa chuti čili prípadne bylinkami podľa chuti.
Notes
- Tento pokrm odporúčam jesť čerstvo pripravený, tak chutí najelpšie. Postupom času budú cestoviny suchšie čo im uberie na chuti,
Čo nájdete na recepis.sk?
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.