Táto marináda je nielen výnimočné chutná, ale takisto dobre konzervuje mäso, takže ho môžete nechať v kľude marinovať aj 2-3 dni a stále bude chutiť fantasticky. Minimálne však odporúčam mäso nechať marinovať aspoň cez noc, aby sa chute dobre prepojili. Túto marinádu pripravovala najskôr moja babka a neskôr aj moja mama a tú arómu pečeného mäsa na naloženej v tejto marináde si dodnes pamätám z detstva.
Suroviny:
- 4PL oleja
- 2 vajíčka
- (2PL kečupu- možno vynechať)
- 2čl soli
- 1 čl čierného korenia
- 1čl sladkej papriky (sladkej alebo štipľavej)
- 2čl cucurma (kdo nemá môže použiť aj curry korenie)
- 1 cibuľa pokrájaná na jemnúčko
- 1čl sušeného cesnaku
- 1čl sušeného čili
- 1 bobkový list
- 2čl grilovacieho korenia
- 500g kuracích pŕs
Postup:
- V miske zmiešajte olej, vajcia a kečup (ak ho chcete pridať). Šľahajte, kým sa dobre nespoja.
- Do misky takisto pridajte soľ, čierne korenie, sladkú papriku, kari (alebo kari korenie), nadrobno nakrájanú cibuľu, sušený cesnak, sušené chilli vločky, bobkový list a grilovacie korenie.
- Dôkladne premiešajte, aby sa všetky prísady rovnomerne spojili.
- Kuracie prsia upravíme na filety a potom vložte do misky misky z marinádou alebo uzatvárateľného plastového vrecka.
- Dbáme na to, aby bolo kurča úplne pokryté marinádou.
- Misku alebo vrecko prikryte a nechajte v chladničke aspoň 1 hodinu alebo najlepšie cez noc, aby sa chute spojili a kurča absorbovalo marinádu.
- Následne už len opečieme mäso zprudka na panvici do churmkava a môžeme servírovať, napríklad s ryžou a zeleninovou oblohou.
Čo nájdete na recepis.sk?
Novinky
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.