Lydia_Argilli_FoodPhotography_recepis.sk_Aromatická marináda na kuracie prsia_recept

Aromatická marináda na kuracie prsia

Táto marináda je nielen výnimočné chutná, ale takisto dobre konzervuje mäso, takže ho môžete nechať v kľude marinovať aj 2-3 dni a stále bude chutiť fantasticky. Minimálne však odporúčam mäso nechať marinovať aspoň cez noc, aby sa chute dobre prepojili. Túto marinádu pripravovala najskôr moja babka a neskôr aj moja mama a tú arómu pečeného mäsa na naloženej v tejto marináde si dodnes pamätám z detstva.

Suroviny:

  • 4PL oleja
  • 2 vajíčka
  • (2PL kečupu- možno vynechať)
  • 2čl soli
  • 1 čl čierného korenia
  • 1čl sladkej papriky (sladkej alebo štipľavej)
  • 2čl cucurma (kdo nemá môže použiť aj curry korenie)
  • 1 cibuľa pokrájaná na jemnúčko
  • 1čl sušeného cesnaku
  • 1čl sušeného čili
  • 1 bobkový list
  • 2čl grilovacieho korenia
  • 500g kuracích pŕs

Postup:

  • V miske zmiešajte olej, vajcia a kečup (ak ho chcete pridať). Šľahajte, kým sa dobre nespoja.
  • Do misky takisto pridajte soľ, čierne korenie, sladkú papriku, kari (alebo kari korenie), nadrobno nakrájanú cibuľu, sušený cesnak, sušené chilli vločky, bobkový list a grilovacie korenie.
  • Dôkladne premiešajte, aby sa všetky prísady rovnomerne spojili.
  • Kuracie prsia upravíme na filety a potom vložte do misky misky z marinádou alebo uzatvárateľného plastového vrecka.
  • Dbáme na to, aby bolo kurča úplne pokryté marinádou.
  • Misku alebo vrecko prikryte a nechajte v chladničke aspoň 1 hodinu alebo najlepšie cez noc, aby sa chute spojili a kurča absorbovalo marinádu.
  • Následne už len opečieme mäso zprudka na panvici do churmkava a môžeme servírovať, napríklad s ryžou a zeleninovou oblohou.

Čo nájdete na recepis.sk?

Veľkonočné recepty - 10 receptov na pečenie

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadni sem

Novinky

Novinka

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Obľúbené produkty

Lydia_Argilli_food_photography-online Kurz - ako pripraviť buchty ako od babičky - na pare, či pečené, či parnú knedľu

Od 1.mája je prístupný online kurz k téme tradičné buchty ako od babičky za symbolickú cenu 2.99€

Viac o kurze Buchty nájdete tu

Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

Original price was: 4,99€.Current price is: 2,49€.

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
Original price was: 9,99€.Current price is: 4,99€.

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

Original price was: 19,99€.Current price is: 9,99€.

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Populárne recepty

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*