Myslíte sa, že cheesecake sa dá pripraviť len s mascarpone syrom? Nieje tomu tak, aj hladký tvaroh splní skvelo svoju funkciu a vytvorí takýto super chutný cheesecake. Okrem toho pri tomto cheesecake môžete siahnúť k vaším zásobám mrazeného ovocia. U mňa sa vždy nájdu zmesky drobného ovocia uschovaného z leta. Samozrejme, že môžete použiť aj čerstvé ovocie.
Suroviny na cheeseake
- 200g zomletých sušienok
- 1 vajíčko
- 3PL mäkkého masla
- 4PL pr. cukru
- 1Pl kakaa
- 500g jemného tvarohu
- 200g kyslej smotany
- 50g roztopeného masla
- 1 vanilkový pudingový prášok
- 100g pr. cukru
- 3 vajíčka
- 1 vanilkový cukor
Suroviny na polevu
- 250g mrazeného drobného ovocia
- 150ml vody
- 1 balenie tortového želé
- 3PL pr. cukru
Postup:
- Predhrejte rúru na 180 °C. Vymastite 9-palcovú okrúhlu tortovú formu alebo formu na pružinu.
- Pripravíme si základ cheesecaku. V miske zmiešame mleté sušienky, mäkké maslo, 1 vajce, kakaový prášok a 4 lyžice práškového cukru. Dobre premiešame, kým zmes nebude pripomínať hrubé omrvinky.
- Sušienkovú zmes pevne vtlačíme na dno pripravenej formy, aby sa vytvorila rovnomerná vrstva.
- Korpus pečieme vo vyhriatej rúre asi 10 minút. Vyberieme ho z rúry a necháme vychladnúť, kým pripravíme náplň.Vo veľkej miske zmiešajte tvaroh, kyslú smotanu, rozpustené maslo, vanilkový pudingový prášok, práškový cukor, 3 vajcia a vanilkový cukor. Miešajte, kým nie je hmota hladká a dobre spojená.
- Plnku nalejeme na vychladnutý sušienkový korpus a rovnomerne ju rozotrieme.
- Vložíme cheesecake do predhriatej rúry a pečieme približne 40-45 minút, alebo kým okraje nie sú pevné a stred mierne kolíše.
- Po upečení vypneme rúru a necháme cheesecake vo vnútri s mierne pootvorenými dvierkami asi 15 minút.
- Vyberte cheesecake z rúry a necháme ho úplne vychladnúť. Potom ho uložíme do chladničky aspoň na 2 hodiny alebo kým nevychladne a nestuhne.
- V malom hrnci zmiešame mrazené lesné ovocie, vodu, želírovací prášok a 3 lyžice práškového cukru.
- Zmes priveďte do mierneho varu na miernom ohni za stáleho miešania, kým sa želé v prášku a cukor úplne nerozpustia.
- Keď zmes mierne zhustne, stiahnite ju z ohňa a nechajte niekoľko minút vychladnúť.
- Na vychladnutý tvarohový koláč nalejeme vychladnutú polevu z lesného ovocia a rovnomerne ju rozotrieme.
- Cheesecake necháme v chladničke ešte 1 – 2 hodiny, aby poleva stuhla.
- Po stuhnutí nakrájajame cheesecake na porcie a podávame. Vychutnajte si svoj cheesecake so svojou rodinou!
Čo nájdete na recepis.sk?
Novinky
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.