Máte radi olivy? Tak si určite pochutíte na gréckom šaláte, ktorý spája chuť čerstvej uhorky, feta syru, olív a cibule do tejto chutnej kombinácii.
Suroviny:
- 1 uhorka
- 1 červená cibuľa
- 1 šálka sušených paradajok a zopár čerstvých cherry paradajok
- 200 g rozdrobeného syra feta
- 1 šálka olív (čiernych alebo zelených)
- Čerstvé lístky oregana (na ozdobu)
Na dresing:
- 1/4 šálky (extra panenského) olivového oleja.
- 2 polievkové lyžice citrónovej šťavy
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
Postup
- Nakrájajte uhorku na kocky, červenú cibuľu na tenké plátky, cherry paradajky na polovicu, sušené paradajky na menšie kusy a rozdrvte syr feta alebo ho pokrájajte na kocky.
- Vo veľkej šalátovej mise zmiešajte na kocky nakrájanú uhorku, plátky červenej cibule, cherry paradajky, rozdrvený syr feta a olivy.
- Pripravte dresing: V malej miske vyšľahajte olivový olej, citrónovú šťavu, sušené oregano, soľ a čierne korenie.
- Dresingom prelejte šalátové prísady. Šalát jemne premiešajte, aby sa zálievka rovnomerne rozdelila.
- V prípade potreby ozdobte grécky šalát lístkami čerstvého oregana, ktoré mu dodajú extra chuť a sviežosť.
- Pre optimálnu chuť šalát pred podávaním nechajte asi 15-30 minút v chladničke. To umožní, aby sa chute spojili.
Čo nájdete na recepis.sk?
Novinky
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.