Rýchle a jednoduché jedlo ku ktorému ma inšpirovala chuť póru, ktorá sa po upečení tak krásne zmení a obohatí akýkoľvek pokrm. Dôležité je ho krátko opiecť na oleji a on už sa zmení na túto skvelú dobrotu.
Suroviny:
- 400g kuracích pŕs
- 1 pór
- 2 mrkvy
- 300ml vody
- 2PL masla
- 200ml šľahačkovej smotany
- 1 PL zemiakového škrobu
- soľ, čierne korenie
Postup:
- Pór pokrájame na 1cm hrubé kúsky. Tie dáme do pekáča alebo panvice a pečieme ich na strednej teplote do zlatista, tak aby sa začali vytvárať mierne čierne miesta na šupke. Je dobré použiť najmä bielu časť póru.
- Potom ho odložíme stranou. Kuracie kúsky pokrájame na menšie kúsky a ochutíme ich soľou, čiernym korením prípadne grilovacím korením.
- Do tej istej panvice dáme opäť trochu oleja aj masla a opražime zrpudka na vysokej teplote kuracie mäso z oboch strán.
- Mrkvy pokrájame na tenké plátky a pridáme ich k mäsu. Potom všetko zalejeme vodou a necháme 10 minút dusiť.
- Na záver vrátime do panvice pór, zalejeme šľahačkovou smotanou. Zemiakový škrob rozmiešame v troške studenej vody a takisto prilejeme do panvice aby sa zahustila celá omáčka.
- Už len posypeme čerstvými bylinkami a môžeme servírovať.
Čo nájdete na recepis.sk?
Novinky
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.