Tieto keksíky sú super jednoduché a s cestom sa veľmi dobre pracuje. Je to obdoba lineckého cesta. Veľmi odporúčam použiť skutočné maslo, chuť sa vám za to odmení. Okrem toho je dobre, keď budú mať všetky suroviny izbovú teplotu predtým, než ich spracujete do cesta.
Suroviny:
- 150g masla
- 1 vanilkový cukor
- 2 žĺtky
- 80g kryštálový/práškový cukor
- 250g hladkej múky
Postup:
- Žĺtka vyšľaháme s cukrom a vanilkovým cukrom do penista.
- Pridáme maslo izbovej teploty a postupne pridávame preosiatú múku až pokiaľ vznikne vláčne cesto.
- Miesime rukami, to zlepší spojenie masla so zvyšnými položkami.
- Cesto zabalíme do fólie a necháme na ca. 1/2 hodinu tuhnúť v chladničke.
- Potom cesto vygúľame na pomúčenej doske na tenko, teda na ca. 0,5cm hrúbku a vykrojíme z nich potom vzror pomocou formičiek.
- Vykrojené keksíky poukladáme na plech a potom pečieme pri 180C ca 7 minút. Dôležité je ich hneď ako cesto ztuhne vybrať z trúby aby cesto nezačalo prihárať.
- Po vychladnutí môžeme ozdobiť práškovým cukrom rozmiešaným s trochou citrónovou šťavou, ktoré si vymiešame do lepkavej polevy.
Čo nájdete na recepis.sk?
Novinky
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.