U nás doma sú zeleninové placky veľmi obľúbené, najmä tieto chrumkavé zemiakové placky.
K tomuto receptu ma inšpirovali tradičné nemecké placky “Rösti”, ktoré sa vyrábajú zo surových zemiakov. Typické pre ich chuť je chrumkavá kôrka a vláčne vnútro.
Suroviny:
- 1 kg zemiakov
- 1 vajíčko (možno vynechať)
- 1 strúčik cesnaku
- 2 PL zemiakové škrobu
- 2 PL čerstvých alebo sušených byliniek posekanych na drobno
- soľ, čierne korenie, 1 cl sladkej papriky
Postup:
- 1kg zemiakov ošúpeme a postrúhame na jemno (na to najlepšie použiť kuchynský robot).
- Z postrúhaných zemiakov vytlačíme podľa možnosti všetkú prebytočnú šťavu a vložíme ich do misky.
- K zemiakom pridáme škrob, vajíčko, roztlačený cesnak, soľ, čierne korenie a bylinky podľa chuti.
- Všetko dobre premiešame.
- Panvicu nahrejeme, a keď je horúca pridáme olej.
- Potom placku otočíme a opečieme z druhej strany.
- Potom na panvicu kladieme za 1-2 polievkové lyžice zemiakovej zmesi a tú roztlačíme na placku.
- Oheň znížime na najnižšiu teplotu a necháme placku z každej strany minimálne 5 minút opekať,až začne mať na povrchu zlatistú chrumkavú kôrku.
Recept patrí do kategórie- Bezmäsité slané.
Nová Kniha plná vianočných receptov
Len máloktoré obdobie je pre rodinu tak čarovné ako obdobie Vianoc. A to už nieje vôbec tak ďaleko, už len mesiac a môžeme si vychutnať tento čas. Pritom je zaujímavé ako rôzne sa rodiny organizujú pri pečení koláčikov. Niektoré začínajú vypekať hneď na prvý advent, iné si to podelia a […]
Hrnčeková čokoládová bábovka – krok za krokom
Tento základný recept je pre mňa super dezert keď nám chcem vykúzliť rýchlo nadýchanú bábovku.
Torta pre malé princezné
Zaručene to poznáte, keď majú dievčatá narodeniny, majú väčšinou veľmi presnú predstavu o tom, ako bude všetko dekorované a akú tortu si želajú. Už sme prešli obdobím Torty v tvaroch jednorožcov a dopracovali sa k cukríkovej ružovej torte (hlavne, že ružová a veľa cukríkov). Ak aj vy máte doma malé […]
Zamatové nepečené vanilkové rezy
Tieto vanilkové rezy sú skvelou kombináciou mäkučkých lievancov, ktoré nahrádzajú cesto, aromatickej vanilkovej plnky a k tomu nadýchanej lahodnej šľahačky. Skvelé rezy aj pre začiatočníkov v kuchyni.