Chrumkavé zemiakové placky bez múky

Chrumkavé zemiakové placky bez múky

U nás doma sú zeleninové placky veľmi obľúbené, najmä tieto chrumkavé zemiakové placky.

K tomuto receptu ma inšpirovali tradičné nemecké placky “Rösti”, ktoré sa vyrábajú zo surových zemiakov. Typické pre ich chuť je chrumkavá kôrka a vláčne vnútro.

Suroviny:

  • 1 kg zemiakov
  • 1 vajíčko (možno vynechať)
  • 1 strúčik cesnaku
  • 2 PL zemiakové škrobu
  • 2 PL čerstvých alebo sušených byliniek posekanych na drobno
  • soľ, čierne korenie, 1 cl sladkej papriky

Postup:

  • 1kg zemiakov ošúpeme a postrúhame na jemno (na to najlepšie použiť kuchynský robot).
  • Z postrúhaných zemiakov vytlačíme podľa možnosti všetkú prebytočnú šťavu a vložíme ich do misky.
  • K zemiakom pridáme škrob, vajíčko, roztlačený cesnak, soľ, čierne korenie a bylinky podľa chuti.
  • Všetko dobre premiešame.
  • Panvicu nahrejeme, a keď je horúca pridáme olej.
  • Potom placku otočíme a opečieme z druhej strany.
  • Potom na panvicu kladieme za 1-2 polievkové lyžice zemiakovej zmesi a tú roztlačíme na placku.
  • Oheň znížime na najnižšiu teplotu a necháme placku z každej strany minimálne 5 minút opekať,až začne mať na povrchu zlatistú chrumkavú kôrku.

Recept patrí do kategórie- Bezmäsité slané.

  • Šťavnatá hovädzia roštenka ako od mojej babky

    Šťavnatá hovädzia roštenka ako od mojej babky

    Tento jednoduchý recept som našla pred rokmi v písanke mojej babky a jeho jednoduchá príprava sa mi tak pozdávala, že ju takto pripravujem už roky.


  • Ako pripraviť ryžu 6-krát inak, recepty z celého sveta + 5 faktov, ktoré vás prekvapia

    Ako pripraviť ryžu 6-krát inak, recepty z celého sveta + 5 faktov, ktoré vás prekvapia

    Pri príležitosti spustenia nového kurzu o ryži som sa rozhodla aj môj dnešný článok zamerať na túto tému a ponúknuť vám tak zaujímavosti o ryži ako aj výber 6 receptov na prípravu ryžových pokrmov z celého sveta- od slaných po sladké. 5 zaujímavých faktov o ryži, ktoré ste ešte nepoznali: […]


  • Ako na šťavnaté kuracie prsia s dusenou zeleninou

    Ako na šťavnaté kuracie prsia s dusenou zeleninou

    Kuracie prsia sú nielen rýchlo hotové a vhodné teda keď sa ponáhľate ale pripravené správne dokážu skutočne prekonať mnohé iné gurmánske jedlá. Na to, aby sa vám podarili je dobré dodržiavať zopár rád a tak som tieto pre vás zostavila. Najmä správny čas varenia je mimoriadne dôležitý ak nechcete mať […]


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*