U nás doma sú zeleninové placky veľmi obľúbené, najmä tieto chrumkavé zemiakové placky.
K tomuto receptu ma inšpirovali tradičné nemecké placky “Rösti”, ktoré sa vyrábajú zo surových zemiakov. Typické pre ich chuť je chrumkavá kôrka a vláčne vnútro.
Suroviny:
- 1 kg zemiakov
- 1 vajíčko (možno vynechať)
- 1 strúčik cesnaku
- 2 PL zemiakové škrobu
- 2 PL čerstvých alebo sušených byliniek posekanych na drobno
- soľ, čierne korenie, 1 cl sladkej papriky
Postup:
- 1kg zemiakov ošúpeme a postrúhame na jemno (na to najlepšie použiť kuchynský robot).
- Z postrúhaných zemiakov vytlačíme podľa možnosti všetkú prebytočnú šťavu a vložíme ich do misky.
- K zemiakom pridáme škrob, vajíčko, roztlačený cesnak, soľ, čierne korenie a bylinky podľa chuti.
- Všetko dobre premiešame.
- Panvicu nahrejeme, a keď je horúca pridáme olej.
- Potom placku otočíme a opečieme z druhej strany.
- Potom na panvicu kladieme za 1-2 polievkové lyžice zemiakovej zmesi a tú roztlačíme na placku.
- Oheň znížime na najnižšiu teplotu a necháme placku z každej strany minimálne 5 minút opekať,až začne mať na povrchu zlatistú chrumkavú kôrku.
Recept patrí do kategórie- Bezmäsité slané.
Marinovaný losos
Táto marináda nielen, že predĺži trvanlivosť lososa, ale takisto mu dodá na intenzívnej chuti a krásne jemnej konzistencie. Odporúčam lososa naložiť do marinády na noc a cez noc ho nechať oddychovať v chladničke a až na ďaľší deň tepelne upraviť – či už opiecť v panvici, nechať dusiť v trúbe […]
Slávnostná hovädzia sviečková – krok za krokom – Videorecept
Tento recept je dokonalým jedlom vhodným na sviatočné príležitosti. Dozviete sa tu krok za krokom postup ako ho pripraviť ako aj tipy a rady ako ho skvelo pripraviť. Skvelou prílohou je knedľa. Celý recept tu hovädzia sviečková Suroviny:
Slávnostná hovädzia sekaná – Videorecept
Chutný slávnostný pokrm, na ktorý recept som dostala od svokry. U nás veľmi obľúbený najmä v kombinácii s varenými zemiakmi a dusenou červenou kapustou. Celý recept tu Hovädzia sekaná Suroviny
Ako pripraviť skvelú rybu k vianočným sviatkom
Vianoce sú nielen časom kedy sa vypeká ale takisto kedy sa pripravujú tradičné pokrmy a medzi tieto patrí aj príprava ryby. Či už si vyberiete kapra, lososa, tresku alebo inú obľúbenú rybu, tu sa dozviete kompletný návod na to, ako pripraviť skvelú rybu na váš vianočný stôl. Výber čerstvej ryby […]