Mám rada originálne, talianské tiramissu, žial obávam sa spotrebovávať vajíčka bez tepelnej úpravy a takisto, kedže pečiem aj bez deti, nechcem alkohol v dezertoch. Tento postup na prípravu tiramissu sa zaobíde bez oboch “zrádnych” faktorov a napriek tomu chutí ako originál. Pripravujem tak tiramissu už vela rokov a na tento recept nedám dopustiť, vždy mojej rodine aj mojím návštevníkom chutí.
Suroviny:
- 3 balenia dlhých piškót (ca. 36ks)
- 250g mascarpone
- 3 žĺtka
- 50g kr.cukru
- 100ml šľahačkovej smotany
- 200ml silnej bezkofeínovej kávy alebo bylinnej kávy (Caro)
- Mandľová esencia na pečenie
- 50ml mlieka
- Tmavé kakao na pečenie
Postup:
- Najskôr si vyšľaháme smotanu do tuha. Pridáme mascarpone.
- Žĺtka spolu s cukrom dáme do vysokej nerezovej misky a nad parou šľaháme spolu s cukrom mixérom ca. 5 minút, až sa vytvorí tuhá krémovitá zmes.
- Keď žĺtka trochu vychladnú, zmiešame ich s mascarpone a dochutíme mandľovou esenciou.
- Prichystáme si misu na dezert a malú misku, do ktorej dáme vychladnutú kávu.
- Postupne namočíme každú piškótu a položíme ju na dno formy. Keď je cely spodok vyložený, zalejeme polkou mascarpone zmesy a zarovnáme povrch.
- Opäť postup zopakujeme. Piškóty máčame do kávy, kladieme vedľa seba po celej poloche. Potom polejem mliekom a následne nanesieme zvyšnú mascarpone zmes.
- Na záver pomocou sítka posypeme celý povrch tiramissu horkým kakaom na pečenie a takto pripravený dezert necháme najlepšie cez noc oddychovať v chladničke.
Ak vás môj recept zaujal, nezabudnite sa prihlásiť na odber newlstettra, kde budete dostávať rôzne BONUSY ako E-knihy s receptami, zľavy, kurzy varenia ZADARMO a aktuálne rozosielam odberateľom Tabuľku náhradných surovín, ktorú určite využijete skvelo pri varení, či pečení.
Čo nájdete na recepis.sk?
Novinky
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.