Focaccia základný recept

Focaccia základný recept

Focaccia je talianský plochý chlieb, ktorý sa obkladá zeleninou (bez omáčky, povrch cesta je len potretý olivovým olejom). Väčšinou sa na obloženie používajú rajčiny (či už čerstvé alebo sušené), cibuľka, olivy ale takisto možno zvoliť akúkoľvek zeleninu a bylinky (rozmarín, tymián) podľa chuti a vytvoriť tak chutné jedlé obrázky.

Tajomstvom chutnej focaccia je dlhé miesenie a relatívne dlhé oddychovanie cesta (24-48 hodín). Vďaka tomu je krásne nadýchané. Ja už tradične pridávam do kysnutého cesta ovsené mlieko, lebo je cesto vďaka nemu ešte elastickejšie a fantasticky sa s ním robí, možno ho však nahradiť rovnakým podielom vody.

Suroviny:

  • 500g polohrubej múky
  • 2 čL soli
  • 1/2 čerstvého droždia + 1 PL cukru na kvások
  • 3 PL olivového oleja do cesta + olej na potretie
  • ca. 200ml vody

Postup:

  • Kvasnice rozdrobíme do misky a posypeme cukrom. Dobre premiešame a necháme stáť 10 minút aby vznikol kvások.
  • Do misky si preosejeme múku.
  • Keď vznikne kvások, zmiešame ho s múkou, soľou a olejom.
  • Potom postupne po malých množstvách pridávame vodu a miesime až vznikne elastické, nelepivé cesto. Miesenie je dôležité, treba miesiť intenzívne aspoň 10 minút.
  • Cesto dáme do misky a potrieme ho olejom.
  • Potom misku uzavrieme a necháme 24-48 hodín stáť v chladničke a kysnúť.
  • Po vykysnutí cesto cesto vygúľame na pomúčenej pracovnej ploche na veľký obdĺžnik. Ten prenesieme na plech.
  • Cesto pomažeme po povrchu olivovým olejom a prstami urobíme na ňom zopár priehlbín.
  • Následne obložíme zeleninou podľa chuti a pečieme pri 180C po dobu ca. 30-35 minút.

Čo nájdete na recepis.sk?

Veľkonočné recepty - 10 receptov na pečenie

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadni sem

Obľúbené produkty

Využite vianočné zľavy na všetky moje produkty, ktoré trvajú už len do vianoc.

PRODUKTY

Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

Original price was: 4,99€.Current price is: 2,49€.

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
9,99

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

19,99

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Index

Máte surovinu a neviete čo s ňou?

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Populárne recepty

  • Grissini – chrumkavé slané tyčinky

    Grissini – chrumkavé slané tyčinky

    Tieto tyčinky sú skvelou voľbou či už na dlhé večery pri telke alebo aj pre návštevu. Možno ich poznáte z obchodu ale načo kupovať keď ich skutočne jednoducho viete pripraviť doma? Ich príprava je vskutku nenáročná, dôležité je im dopriať dlhý čas na oddychovanie počas kysnutia a takisto nešetrite olivovým […]


  • Taco vrstvený šalát

    Taco vrstvený šalát

    Máte radi čipsy taco či salsa omáčku? Tak tento šalát vás uchváti. Je to skvelá kombinácia oboch chutí v trochu zdravšej podobe a tak výdatný, že môže nahradiť aj ľahký obed.


  • Ako sa vám Pavlova torta zaručene podarí – krok za krokom postup

    Ako sa vám Pavlova torta zaručene podarí – krok za krokom postup

    Pavlovu tortu určite poznáte z osláv či svadieb, ale ak ste ju už skúšali vyrobiť aj doma, tak zaiste viete, že to niesu suroviny čo ju robia takou exkluzívnou ale práve komplikovaná príprava. Môj postup je jednoduchý a určite ho zvládne aj začiatočník. Ako som spomenula, počet surovín je minimálny, […]


  • Zemiakový vrstvený šalát Olivier

    Zemiakový vrstvený šalát Olivier

    Recept som dostala od mojej známej a veľmi ma nadchol. Vraj je tento spôsob prípravy typický pre Ruskú kuchyňu kde nikdy nechýba počas sviatkov.


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*