Aj vy neviete, čo pripraviť z cukety? Ako každý rok, aj tento riešim túto dilemu. A tak ma napadol aj tento jednoduchý recept z cukety, ktorý je vďaka cíceru aj pekne sýty hlavný bezmäsitý pokrm.
Suroviny:
- 1 cibuľa
- 1 veľká cuketa (alebo 2 menšie) – ca 1kg
- 1 konzerva cíceru
- 1čl kari korenia
- 1čl (štipľavej) papriky
- (baby špenát)
- bylinky – jarná cibuľka a petržlén na servírovanie
- 50ml vody
- 150ml kokosového mlieka alebo sladkej smotany
- soľ
Postup:
- Cukinu pokrájame na kocky. Cibuľku na prúžky.
- Dáme do hrnca spolu s trochou oleja a pražíme za občastného miešania 10 minút do zlatista.
- Medzitým si zlejem cícer zo štavy a keď začne mať cuketa hnedasté miesta, tak pridáme cícer.
- Takisto ochutíme aj kari korením, paprikou, soľou a podlejeme vodou. Necháme dusiť 5 minút.
- Na záver pridáme kokosové mlieko alebo sladkú smotanu a kdo chce, môže pridať tiež baby špenát.
- Na servírovanie posypeme na jemnou pokrájanou jarnou cibuľou a petržlenovou vňaťou.
Ak aj vy často máte dilemu čo navariť bezmäsito a nechcete hneď siahnúť po sladkých pokrmoch ako palacinky, či buchty, tak táto Zbierka receptov vás určite inšpiruje.
Nájdete tu 25 chutných slaných bezmäsitých receptov na každodenné varenie.
Zakúpte si túto E-knihu za symbolickú sumu tu.
Čo nájdete na recepis.sk?
Novinky
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.