Kuskus (couscous) šalát

Tento kuskus šalát si zamilujete keď ho raz vyskúšate. Hodí sa výborne k pečenému ako aj grilovanému mäsu. Keďže jeho hlavná chuť dominuje papriková pasta, odporúčam si kúpiť kvalitnú, najlepšie v oddelení z ázijským tovarom (skúste nájsť pastu “salca” alebo ak máte radšej pikatnú chuť tak pastu “harrisa”).

Suroviny:

  • 1 šálka instatného cous cousu
  • 2 šálky horúcej vody
  • 2 PL paprikovej pasty
  • 1 červená paprika
  • 2 jarné cibuľky
  • 1/2 hlávky šalátu romana
  • 2 rajčiny
  • 2 PL oleja
  • 1 PL balsamica
  • soľ, čierne korenie, sušené čili

Postup:

  • Kuskus dáme do misky a zalejeme ho vrelou vodou. Osolíme a premiešame.
  • Potom zakrytý kuskus necháme 10-15 minút nabopnať (netreba variť, stačí len nechať stáť).
  • Pridáme paprikovú pastu a opäť dobre premiešame.
  • Medzitým si pripravíme zeleninu. Papriku, cibuľku, rajčiny a šalát pokrájame na drobno a dáme do misky.
  • Polejeme olejom, balsamicom a premiešame.
  • Potom pridáme už mierne vychladnutý kuskus a dochutíme soľou, čiernym korením prípadne sušeným čili.

Pozrite si aj ďaľšie nápady na Šaláty.

  • Krémová polievka z pečenej zeleniny- bez varenia

    Krémová polievka z pečenej zeleniny- bez varenia

    Fantastická polievka zo zmiešanej zeleniny. Tentoraz z trúby.


  • Zapečený karfiol

    Zapečený karfiol

    Zapečený karfiol je chutná príloha k mäsu, alebo servírovaný s uvarenými zemiakmi aj jednoduchý bezmäsitý pokrm. Tým, že sa karfiol zapeká v šťave, už nebudete potrebovať dodatočnú omáčku. Namiesto čerstvého môžete zakúpiť aj mrazený karfiol, ktorý je takisto vhodný na tento druh prípravy.


  • Prekvapivé fakty o pohánke

    Prekvapivé fakty o pohánke

    Pohanka napriek svojmu názvu v skutočnosti nie je druh pšenice, ale na živiny bohatá pseudoobilnina, ktorá je už po stáročia obľúbená v kuchyniach po celom svete. Pohánka je skutočným kulinárskym skvostom, od jej všestrannosti pri varení až po jej pôsobivé zdravotné účinky. Pridajte sa ku mne, aby sme sa ponorili […]


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*