Kuskus (couscous) šalát

Tento kuskus šalát si zamilujete keď ho raz vyskúšate. Hodí sa výborne k pečenému ako aj grilovanému mäsu. Keďže jeho hlavná chuť dominuje papriková pasta, odporúčam si kúpiť kvalitnú, najlepšie v oddelení z ázijským tovarom (skúste nájsť pastu “salca” alebo ak máte radšej pikatnú chuť tak pastu “harrisa”).

Suroviny:

  • 1 šálka instatného cous cousu
  • 2 šálky horúcej vody
  • 2 PL paprikovej pasty
  • 1 červená paprika
  • 2 jarné cibuľky
  • 1/2 hlávky šalátu romana
  • 2 rajčiny
  • 2 PL oleja
  • 1 PL balsamica
  • soľ, čierne korenie, sušené čili

Postup:

  • Kuskus dáme do misky a zalejeme ho vrelou vodou. Osolíme a premiešame.
  • Potom zakrytý kuskus necháme 10-15 minút nabopnať (netreba variť, stačí len nechať stáť).
  • Pridáme paprikovú pastu a opäť dobre premiešame.
  • Medzitým si pripravíme zeleninu. Papriku, cibuľku, rajčiny a šalát pokrájame na drobno a dáme do misky.
  • Polejeme olejom, balsamicom a premiešame.
  • Potom pridáme už mierne vychladnutý kuskus a dochutíme soľou, čiernym korením prípadne sušeným čili.

Pozrite si aj ďaľšie nápady na Šaláty.

  • Makovo-citrónový koláč: vláčny, voňavý a rýchly recept

    Makovo-citrónový koláč: vláčny, voňavý a rýchly recept

    Nie každý koláč čo chutí skvelo a aj tak vyzerá musí byť komplikovaný. Práve naopak, mnohé hrnčekové recepty ponúkajú skvelé dezerty a práve kombinácia citrónu a maku je jedinečná nielen z hladiska farebnosti ale aj chuti. Na meranie použite klasický hrnček či šálku s objemom 250ml.


  • Čokoládová ricotta torta s banánom

    Čokoládová ricotta torta s banánom

    Kombinácia čokolády a banána je jedinečná, v tomto prevedení s jemných čokoládovým Ricotta krémom, skutočne lahôdka


  • Sladká mrvenička na koláč ako od babičky

    Sladká mrvenička na koláč ako od babičky

    Väčšina tradičných koláčov našich babičiek sa neozabišla bez mrveničky. Táto dokázala každý koláč premeniť na niečo špeciálne. Či už kysnuté koláče alebo ovocné koláče z maslového cesta, mrvenička ich vie posunúť na nový level. A tak je dobré poznať tento super jednoduchý základný recept


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*