Tento kuskus šalát si zamilujete keď ho raz vyskúšate. Hodí sa výborne k pečenému ako aj grilovanému mäsu. Keďže jeho hlavná chuť dominuje papriková pasta, odporúčam si kúpiť kvalitnú, najlepšie v oddelení z ázijským tovarom (skúste nájsť pastu “salca” alebo ak máte radšej pikatnú chuť tak pastu “harrisa”).
Suroviny:
- 1 šálka instatného cous cousu
- 2 šálky horúcej vody
- 2 PL paprikovej pasty
- 1 červená paprika
- 2 jarné cibuľky
- 1/2 hlávky šalátu romana
- 2 rajčiny
- 2 PL oleja
- 1 PL balsamica
- soľ, čierne korenie, sušené čili
Postup:
- Kuskus dáme do misky a zalejeme ho vrelou vodou. Osolíme a premiešame.
- Potom zakrytý kuskus necháme 10-15 minút nabopnať (netreba variť, stačí len nechať stáť).
- Pridáme paprikovú pastu a opäť dobre premiešame.
- Medzitým si pripravíme zeleninu. Papriku, cibuľku, rajčiny a šalát pokrájame na drobno a dáme do misky.
- Polejeme olejom, balsamicom a premiešame.
- Potom pridáme už mierne vychladnutý kuskus a dochutíme soľou, čiernym korením prípadne sušeným čili.
Pozrite si aj ďaľšie nápady na Šaláty.
Grissini – chrumkavé slané tyčinky
Tieto tyčinky sú skvelou voľbou či už na dlhé večery pri telke alebo aj pre návštevu. Možno ich poznáte z obchodu ale načo kupovať keď ich skutočne jednoducho viete pripraviť doma? Ich príprava je vskutku nenáročná, dôležité je im dopriať dlhý čas na oddychovanie počas kysnutia a takisto nešetrite olivovým […]
Taco vrstvený šalát
Máte radi čipsy taco či salsa omáčku? Tak tento šalát vás uchváti. Je to skvelá kombinácia oboch chutí v trochu zdravšej podobe a tak výdatný, že môže nahradiť aj ľahký obed.
Ako sa vám Pavlova torta zaručene podarí – krok za krokom postup
Pavlovu tortu určite poznáte z osláv či svadieb, ale ak ste ju už skúšali vyrobiť aj doma, tak zaiste viete, že to niesu suroviny čo ju robia takou exkluzívnou ale práve komplikovaná príprava. Môj postup je jednoduchý a určite ho zvládne aj začiatočník. Ako som spomenula, počet surovín je minimálny, […]
Zemiakový vrstvený šalát Olivier
Recept som dostala od mojej známej a veľmi ma nadchol. Vraj je tento spôsob prípravy typický pre Ruskú kuchyňu kde nikdy nechýba počas sviatkov.