Máte radi snehové pusinky z bielkov? Sú super jednoduché na prípravu a samozrejme, že ich možno pre deti prifarbiť a tak spraviť v dúhových farbách. Celý trik pri pusinkách spočíva v dlhom šľahaní a neskôr dlhom sušení. Skutočne jednoduchá sladkosť.
Suroviny:
- 2 bielka
- 80g pr. cukru
- 1PL citrónovej šťavy
- (potravinové farbivo)
Postup:
- Bielka dáme do vysokej misky a pridáme najskôr polovičku cukru.
- Takto šľaháme 5 minút na najvyšších otáčkach mixéru.
- Potom pridávame postupne za šľahania zvyšný cukor a prilejeme citrónovú šťavu,
- Asi po 8-10 minútach neprestajného šľahania je bielok pevný a robí takzvané špičky, to znamená, že keď ho na metličke otočíte dolu hlavou, tak drží tvar špičky a nekĺže sa dole.
- Takto pripravený ho buď pomocou cukráranskej špičky alebo proste len jednoducho polievkovou lyžicou nanesieme na plech (optimálne vyložený papierom na pečenie) a vytvoríme rovnako veľké pusinky. Z uvedeného množstva výjde ca 50ks.
- Tieto vložíme do prehriatej trúby a pečieme pri 80C po dobu aspoň 60 minút. Potom trúbu vypneme a necháme pri vypnutej trúbe ešte pomaly doschnúť.
- Po vychlanutí opatrne odoberieme z plechu.
Čo nájdete na recepis.sk?
Novinky
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.