Ešte stále možno nájsť v záhrade dostatok jahôd na výrobu týchto mimoriadne chutných a osviežujúcich nanukov po vzoru nanuku Míša. Jahodová dreň s vrstvou tmavej čokolády na vrchu, tomu sa ťažko odoprie. Na prípravu potrebujete nádobky na nanuky, či už plastové alebo silikónové. Ak ich nemáte, poslúžia aj umyté nádobky od jogurtu a drevená palička.
Suroviny na 6 nanukov:
- 500g jahôd
- 5-6PL cukru (ak sú plody dobre zrelé a sladké možno použiť aj menej cukru alebo ho vynechať)
- 30ml vody
- 1 balenie tmavej čokolády na varenie (200g)
Postup:
- Jahody očistíme z hrubých nečistôt a umyjeme ich pod tečúcou vodou. Odstránime stonky.
- Potom ich vložíme do hrnca, polejeme vodou, pridáme cukor a prikryté necháme zovrieť.
- Následne na nízkom ohni varíme ešte 10 minút, potom necháme vzniknutú zmes vychladnúť.
- Ponorným mixérom rozmixujeme zmes na kašu.
- Zmes nalejeme do formičiek na nanuky a dáme do nich paličky. Necháme cez noc zamraziť.
- Čokoládu na varenie rozpustíme a dáme do vysokej šálky alebo úzkeho pohára.
- Nanuky vyberieme z formy a potom ich postupne namáčame do roztopenej čokolády. Môžeme ich ešte nechať krátko zmraziť alebo hneď servírujeme.
Marinovaný losos
Táto marináda nielen, že predĺži trvanlivosť lososa, ale takisto mu dodá na intenzívnej chuti a krásne jemnej konzistencie. Odporúčam lososa naložiť do marinády na noc a cez noc ho nechať oddychovať v chladničke a až na ďaľší deň tepelne upraviť – či už opiecť v panvici, nechať dusiť v trúbe […]
Ten najlepší karlovársky knedlík z 1 praclíka- hrnčekový postup
Tento knedlík je špecifický tým, že sa doňho spracováva 1 praclík namiesto klasického bieleho pečiva. To mu dodá nielen na farebnosti ale aj na skvelej chuti a textúre.
Slávnostná hovädzia sviečková – krok za krokom – Videorecept
Tento recept je dokonalým jedlom vhodným na sviatočné príležitosti. Dozviete sa tu krok za krokom postup ako ho pripraviť ako aj tipy a rady ako ho skvelo pripraviť. Skvelou prílohou je knedľa. Celý recept tu hovädzia sviečková Suroviny:
Slávnostná hovädzia sekaná – Videorecept
Chutný slávnostný pokrm, na ktorý recept som dostala od svokry. U nás veľmi obľúbený najmä v kombinácii s varenými zemiakmi a dusenou červenou kapustou. Celý recept tu Hovädzia sekaná Suroviny