Zdravý jahodový nanuk z domácich jahôd

Ešte stále možno nájsť v záhrade dostatok jahôd na výrobu týchto mimoriadne chutných a osviežujúcich nanukov po vzoru nanuku Míša. Jahodová dreň s vrstvou tmavej čokolády na vrchu, tomu sa ťažko odoprie. Na prípravu potrebujete nádobky na nanuky, či už plastové alebo silikónové. Ak ich nemáte, poslúžia aj umyté nádobky od jogurtu a drevená palička.

Suroviny na 6 nanukov:

  • 500g jahôd
  • 5-6PL cukru (ak sú plody dobre zrelé a sladké možno použiť aj menej cukru alebo ho vynechať)
  • 30ml vody
  • 1 balenie tmavej čokolády na varenie (200g)

Postup:

  • Jahody očistíme z hrubých nečistôt a umyjeme ich pod tečúcou vodou. Odstránime stonky.
  • Potom ich vložíme do hrnca, polejeme vodou, pridáme cukor a prikryté necháme zovrieť.
  • Následne na nízkom ohni varíme ešte 10 minút, potom necháme vzniknutú zmes vychladnúť.
  • Ponorným mixérom rozmixujeme zmes na kašu.
  • Zmes nalejeme do formičiek na nanuky a dáme do nich paličky. Necháme cez noc zamraziť.
  • Čokoládu na varenie rozpustíme a dáme do vysokej šálky alebo úzkeho pohára.
  • Nanuky vyberieme z formy a potom ich postupne namáčame do roztopenej čokolády. Môžeme ich ešte nechať krátko zmraziť alebo hneď servírujeme.
  • Marinovaný losos

    Marinovaný losos

    Táto marináda nielen, že predĺži trvanlivosť lososa, ale takisto mu dodá na intenzívnej chuti a krásne jemnej konzistencie. Odporúčam lososa naložiť do marinády na noc a cez noc ho nechať oddychovať v chladničke a až na ďaľší deň tepelne upraviť – či už opiecť v panvici, nechať dusiť v trúbe […]


  • Ten najlepší karlovársky knedlík z 1 praclíka- hrnčekový postup

    Ten najlepší karlovársky knedlík z 1 praclíka- hrnčekový postup

    Tento knedlík je špecifický tým, že sa doňho spracováva 1 praclík namiesto klasického bieleho pečiva. To mu dodá nielen na farebnosti ale aj na skvelej chuti a textúre.


  • Slávnostná hovädzia sviečková – krok za krokom – Videorecept

    Slávnostná hovädzia sviečková – krok za krokom – Videorecept

    Tento recept je dokonalým jedlom vhodným na sviatočné príležitosti. Dozviete sa tu krok za krokom postup ako ho pripraviť ako aj tipy a rady ako ho skvelo pripraviť. Skvelou prílohou je knedľa. Celý recept tu hovädzia sviečková Suroviny:


  • Slávnostná hovädzia sekaná – Videorecept

    Slávnostná hovädzia sekaná – Videorecept

    Chutný slávnostný pokrm, na ktorý recept som dostala od svokry. U nás veľmi obľúbený najmä v kombinácii s varenými zemiakmi a dusenou červenou kapustou. Celý recept tu Hovädzia sekaná Suroviny


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*