Ešte stále možno nájsť v záhrade dostatok jahôd na výrobu týchto mimoriadne chutných a osviežujúcich nanukov po vzoru nanuku Míša. Jahodová dreň s vrstvou tmavej čokolády na vrchu, tomu sa ťažko odoprie. Na prípravu potrebujete nádobky na nanuky, či už plastové alebo silikónové. Ak ich nemáte, poslúžia aj umyté nádobky od jogurtu a drevená palička.
Suroviny na 6 nanukov:
- 500g jahôd
- 5-6PL cukru (ak sú plody dobre zrelé a sladké možno použiť aj menej cukru alebo ho vynechať)
- 30ml vody
- 1 balenie tmavej čokolády na varenie (200g)
Postup:
- Jahody očistíme z hrubých nečistôt a umyjeme ich pod tečúcou vodou. Odstránime stonky.
- Potom ich vložíme do hrnca, polejeme vodou, pridáme cukor a prikryté necháme zovrieť.
- Následne na nízkom ohni varíme ešte 10 minút, potom necháme vzniknutú zmes vychladnúť.
- Ponorným mixérom rozmixujeme zmes na kašu.
- Zmes nalejeme do formičiek na nanuky a dáme do nich paličky. Necháme cez noc zamraziť.
- Čokoládu na varenie rozpustíme a dáme do vysokej šálky alebo úzkeho pohára.
- Nanuky vyberieme z formy a potom ich postupne namáčame do roztopenej čokolády. Môžeme ich ešte nechať krátko zmraziť alebo hneď servírujeme.
Zdravý mangový šalát s avokádom– rýchly recept pre silnú imunitu a krásnu pokožku
Tento šalát je ideálny pre zaneprázdnené mamy – hotový za pár minút, bez varenia, a deti ho milujú pre jeho sladkú a jemnú chuť. Nielen chutný ale aj zdravý Tu sú všetky dôvody, prečo by ste ho mali zaradiť do svojho jedálnička: 1. Plný vitamínov a minerálov 2. Skvelý pre […]
Gnocchi v smotanovej omáčke s lososom a špenátom
Skvelý zdravý recept hotový za menej ako 20 minút.
10 spôsobov, ako chutne využiť zvyšný nálev z uhoriek
Uhorkový nálev nemusíš nikdy viac vylievať. Objav 10 spôsobov jeho využitia – od chutných receptov, cez marinovanie až po ekologické čistenie v domácnosti. Vždy som prekvapená, keď vidím, že mnoho ľudí nálev zo zaváraných uhoriek vylieva do umývadla. Bolo tomu už dávno, ale raz som videla reportáž s jednou starou […]