Skvelé bylinkové bagetky vyrobené doma

Už ste si niekedy kúpili bylinkové či cesnakové bagetky ako polotovar? Ak vyskúšate tento recept tak už ich nemusíte kupovať lebo si ich budete vedieť jednoducho pripraviť doma a to bez väčšej námahy.

Suroviny:

  • 500g múky
  • 1,5 čl soli
  • 20g čerstvých kvasníc
  • 1 PL cukru (na kvások)
  • 250ml vody
  • 120ml ovseného mlieka
  • 2Pl olivového oleja
  • 1 žĺtko
  • 100g masla alebo margarínu izbovej teploty
  • za šálku posekaných čerstvých byliniek (petržlen, pažítka prípadne kôpor)
  • 1čl sušeného cesnaku
  • soľ

Postup:

  • Droždie rozdrobíme do misky, posypeme cukrom a premiešame. Necháme stáť 10 minút až sa vytvorí kvások.
  • Do misky dáme múku, kvások, soľ a olej. Postupne pridávame mlieko až vznikne elastické, nelepivé cesto. Toto miesime aspoň 10 minút.
  • Cesto rozdelíme na 2 diely a vygúľame ich na valec.
  • Bylinky posekáme na jemno. Pridáme k maslu ako aj štipku soli a dobre premiešame.
  • Do bagety urobíme nožom zárezy každé 3 cm, pritom narežeme chlieb len na povrchu nie do hĺbky.
  • Do zárezov nanesieme nožom za ca. 1 čl masla, pritom sa snažíme cesto nepoškodiť v jeho tvare.
  • Potom cesto prikryjeme a necháme hodinu kysnúť.
  • Trúbu si nahrejeme na 200C. Bagetky na záver pomažeme žĺtkom a necháme piecť ca. 25-30 minút do zlatista.
  • Nová Kniha plná vianočných receptov

    Nová Kniha plná vianočných receptov

    Len máloktoré obdobie je pre rodinu tak čarovné ako obdobie Vianoc. A to už nieje vôbec tak ďaleko, už len mesiac a môžeme si vychutnať tento čas. Pritom je zaujímavé ako rôzne sa rodiny organizujú pri pečení koláčikov. Niektoré začínajú vypekať hneď na prvý advent, iné si to podelia a […]


  • Hrnčeková čokoládová bábovka – krok za krokom

    Hrnčeková čokoládová bábovka – krok za krokom

    Tento základný recept je pre mňa super dezert keď nám chcem vykúzliť rýchlo nadýchanú bábovku.


  • Torta pre malé princezné

    Torta pre malé princezné

    Zaručene to poznáte, keď majú dievčatá narodeniny, majú väčšinou veľmi presnú predstavu o tom, ako bude všetko dekorované a akú tortu si želajú. Už sme prešli obdobím Torty v tvaroch jednorožcov a dopracovali sa k cukríkovej ružovej torte (hlavne, že ružová a veľa cukríkov). Ak aj vy máte doma malé […]


  • Zamatové nepečené vanilkové rezy

    Zamatové nepečené vanilkové rezy

    Tieto vanilkové rezy sú skvelou kombináciou mäkučkých lievancov, ktoré nahrádzajú cesto, aromatickej vanilkovej plnky a k tomu nadýchanej lahodnej šľahačky. Skvelé rezy aj pre začiatočníkov v kuchyni.


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*