Tento rok som sa tešila výdatnej úrode reďkoviek v záhrade a tak som skúšala rôzne nové aj neobvyklé recepty na ich spracovanie. Medzi takéto patria aj tieto placky. Výborne chutili najmä s tvarohovým dipom a kôprom. Veľmi ľahký recept napríklad aj do teplých letných dní.
Suroviny:
- 1 zväzok reďkoviek
- 2 surové zemiaky
- 1 vajíčko
- 2 PL múky
- soľ, čierne korenie, 1 cesnakový strúčik
- Petržlenová vňať, jarná cibuľka
Postup:
- Reďkovky očistíme a buď pokrájame na jemno alebo ich dáme rozsekať kuchynským robotom.
- Takisto si očistíme zemiaky a necháme ich rozsekať na jemno (prípadne ak nemáme kuchynský robot tak postrúhame).
- Oboje dáme do misky spolu s vajíčkom a múkou.
- Dochutíme soľou, čiernym korením, roztlačeným cesnakovým strúčikom a pridáme na jemno posekanou petržlenovou vňaťou ako aj vňaťou z jarnej cibuľky.
- Premiešame a necháme 5-10 minút oddychovať aby sa múka trochu nabopnala.
- Panvicu si nahrejeme, pridáme olej a potom za lyžičku cesta dáme na panvicu a necháme placku pomaly opekať na nízskom ohni do zlatista.
- Po ca. 5 minútach placku otočíme a necháme ju dopiecť aj z druhej strany.
Marinovaný losos
Táto marináda nielen, že predĺži trvanlivosť lososa, ale takisto mu dodá na intenzívnej chuti a krásne jemnej konzistencie. Odporúčam lososa naložiť do marinády na noc a cez noc ho nechať oddychovať v chladničke a až na ďaľší deň tepelne upraviť – či už opiecť v panvici, nechať dusiť v trúbe […]
Slávnostná hovädzia sviečková – krok za krokom – Videorecept
Tento recept je dokonalým jedlom vhodným na sviatočné príležitosti. Dozviete sa tu krok za krokom postup ako ho pripraviť ako aj tipy a rady ako ho skvelo pripraviť. Skvelou prílohou je knedľa. Celý recept tu hovädzia sviečková Suroviny:
Slávnostná hovädzia sekaná – Videorecept
Chutný slávnostný pokrm, na ktorý recept som dostala od svokry. U nás veľmi obľúbený najmä v kombinácii s varenými zemiakmi a dusenou červenou kapustou. Celý recept tu Hovädzia sekaná Suroviny
Ako pripraviť skvelú rybu k vianočným sviatkom
Vianoce sú nielen časom kedy sa vypeká ale takisto kedy sa pripravujú tradičné pokrmy a medzi tieto patrí aj príprava ryby. Či už si vyberiete kapra, lososa, tresku alebo inú obľúbenú rybu, tu sa dozviete kompletný návod na to, ako pripraviť skvelú rybu na váš vianočný stôl. Výber čerstvej ryby […]