Chystáte sa upiecť niečo rýchle a neviete sa rozhodnúť medzi bábovkou a cheesecake? A čo tak vyskúšať bábovku s cheesecake vo vnútri? Vyzerá to komplikovanejšie ako v skutočnosti je. A netreba vám viac ako klasickú bábovkovú formu.
Suroviny na hnedé cesto:
- 3 vajíčka
- 150g cukru
- 125g masla
- 1 balenie kakaového pudingového prášku
- 160g múky
- 1/2 prášku do pečiva
- Štipka soli
Suroviny na cheesecake:
- 200g jemného tvarohu
- 1 vajíčko
- 50g pr.cukru
- 1 vanilkový cukor
- 2 PL kukuričného škrobu
okrem toho:
- 50g čerešne (mrazené či zavárané)
Postup:
- Trúbusi si predhrejeme na 180C.
- Vajíčka vyšľaháme s cukrom a maslom do hladka, až vznikne cesto bez hrčiek.
- Pridáme múku, prášok do pečiva, soľ, kakaový puding a všetko dobre premiešame.
- Tvaroh zmiešame s vajíčkom, cukrom a vanilkovým cukrom ako aj škrobom.
- Bábovkovú formu dobre vymastíme.
- Potom 2/3 hnedého cesta nanesieme lyžicou do nádoby a takisto lyžicou dôkladne rozotrieme cesto po stranách aj strede formy, tak aby bolo cesto všade rovnomerne hrubé. Keďže je cesto suchšie, dá sa dobre natierať.
- Do stredu hnedého cesta nalejeme cheesecake plnku a do nej vložímr zopár čerešní.
- Na to opäť lyžicou nanesieme zvyšok kakaového cesta a povrch zarovnáme.
- Takto pripravené cesto pečieme v trúbe pri 180⁰C ca. 45 minúť. Pred koncom pečenia prikryjeme alobalom aby cesto moc nezhneslo.
- Po upečení necháme kompletne vychladnúť, až potom vyklopíme z formy, inak by sa nám mohlo cesto poškodiť.
Grissini – chrumkavé slané tyčinky
Tieto tyčinky sú skvelou voľbou či už na dlhé večery pri telke alebo aj pre návštevu. Možno ich poznáte z obchodu ale načo kupovať keď ich skutočne jednoducho viete pripraviť doma? Ich príprava je vskutku nenáročná, dôležité je im dopriať dlhý čas na oddychovanie počas kysnutia a takisto nešetrite olivovým […]
Taco vrstvený šalát
Máte radi čipsy taco či salsa omáčku? Tak tento šalát vás uchváti. Je to skvelá kombinácia oboch chutí v trochu zdravšej podobe a tak výdatný, že môže nahradiť aj ľahký obed.
Ako sa vám Pavlova torta zaručene podarí – krok za krokom postup
Pavlovu tortu určite poznáte z osláv či svadieb, ale ak ste ju už skúšali vyrobiť aj doma, tak zaiste viete, že to niesu suroviny čo ju robia takou exkluzívnou ale práve komplikovaná príprava. Môj postup je jednoduchý a určite ho zvládne aj začiatočník. Ako som spomenula, počet surovín je minimálny, […]
Zemiakový vrstvený šalát Olivier
Recept som dostala od mojej známej a veľmi ma nadchol. Vraj je tento spôsob prípravy typický pre Ruskú kuchyňu kde nikdy nechýba počas sviatkov.