Jednoduchý šťavnatý zákusok len z 3 vajíčok.
Suroviny na cesto:
- 3 väčšie vajíčka
- 100g cukru
- 150g múky
- 150g vlašských orechov
- 100g mrkvy postrúhanej na jemno
- 2čl perníkového korenia
- 1/2 balenia prášku do pečiva
Suroviny na plnku:
- 150g jemného krémovitého syru (Mascarpone)
- 200ml šľahačkovej smotany
- 1 vanilkový cukor
- 1 balenie stužovača šľahačky

Postup:
- Vajíčka dáme do misky a šľaháme ich s cukrom do penista.
- Mrkvu postrúhame na jemno a orechy posekáme alebo postrúhame. Pridáme k vajíčkam.
- Potom pridáme preosiatú múku, prášok do pečiva a perníkové korenie.
- Plech (môj mal 22x33cm) vyložíme papierom na pečenie a nalejem doňho cesto.
- Pečieme pri 180C ca. 35 minút. Potom necháme vychladnúť.
- Šľahačkovú smotanu vyšľaháme s cukrom a stužovačom do tuhej peny. Pridáme macsarpone a dobre zmiešame.
- Plnku nanesieme na vychladnuté cesto a kdo chce ozdobí vrch rezov kúskami orechov prípadne posype škoricou.
Makovo-citrónový koláč: vláčny, voňavý a rýchly recept
Nie každý koláč čo chutí skvelo a aj tak vyzerá musí byť komplikovaný. Práve naopak, mnohé hrnčekové recepty ponúkajú skvelé dezerty a práve kombinácia citrónu a maku je jedinečná nielen z hladiska farebnosti ale aj chuti. Na meranie použite klasický hrnček či šálku s objemom 250ml.
Čokoládová ricotta torta s banánom
Kombinácia čokolády a banána je jedinečná, v tomto prevedení s jemných čokoládovým Ricotta krémom, skutočne lahôdka
Sladká mrvenička na koláč ako od babičky
Väčšina tradičných koláčov našich babičiek sa neozabišla bez mrveničky. Táto dokázala každý koláč premeniť na niečo špeciálne. Či už kysnuté koláče alebo ovocné koláče z maslového cesta, mrvenička ich vie posunúť na nový level. A tak je dobré poznať tento super jednoduchý základný recept