Tento bábovkový recept mám od mamy a už roky patrí k mojím obľúbeným, lebo takto pripravená bábovka je lahodná- výborne nadýchaná a šťavnatá a sa proste vždy podarí.
Okrem toho sa dá na mnoho rôznych spôsobov variovať a tak neustále obmienať jej príchuť. Či už pridaním kokosu, orieškov, čokoládových kúskov, kakaa, marmelády, …vždy chutí výborne a je nenáročná na prípravu.
Suroviny:
- 4 vajíčka
- 150g kr. cukru
- 1 vanilkový cukor
- ½ prášku do pečiva
- 200g hl.múky
- 100ml vody
- 100ml oleja
- Štipka soli
Postup:
- Žĺtka oddelíme od bielkov.
- Bielka vyšlaháme spolu so štipkou soli do tuhého snehu a odložíme ich stranou.
- Potom žĺtka vyšlaháme s cukrom do penista. Počas šlahania postupne pridávme olej a ten tiež dobre prešlaháme aby všetko dostalo krémovitú konzistenciu.
- Pridáme tiež vanilkový cukor a vodu ako aj suché komponenty- múku a prášok na pečenie.
- Keď sa všetko dobre prepojí tak pomalými pohybami primiešame bielkový sneh.
- Cesto nalejeme do vymastenej bábovkovej formy.
- Bábovka by sa mala ako všetky piškótové cesta dávať do predhriatej rúry.
- Potom nechať pri 160°C piecť ca. 40minút do zlatista.
- Na testovanie, či už je hotová najlepšie zapichnúť do cesta špáratko a keď na ňom neostanú žiadne zbytky cesta, tak už je cesto hotové.
- Pred vyklopením z formy necháme bábovku kompletne vychladnúť, inak sa môže stať, že sa cesto poškodí.
Pozrite si tiež ďaľšie recepty na prípravu bábovky.
Hľadáte ešte nápady na darčeky? Využite moju 50% zľavu
Čo si môžete teraz zakúpiť zľavnené? Využite 50% zľavu na moje produkty. Či už zápisník receptov alebo online kurzy, tieto produkty sú skvelým darčekom k vianociam. Zápisník receptovSkvelý zápisník v ktorom nájdete miesto na 100 vlastných receptov, okrem toho vás očakávajú 2 bonusové materiály (z pôvodných 9,99€ teraz za skvelých […]
Kefírový šťavnatý hrnčekový koláč
Super šťavnatý koláč plný zdravých plodov – od banánov po avokádo. Okrem toho hrnčekový recept takže celkom vez váženia
Špagety Alfredo s chrumkavými kuracími prsiami
Ak máte radi rýchlu kuchyňu tak tento recept je pre vás to správne. Zatiaľ, čo sa varia špagety si opečieme mäso aj pripravíme omáčku a už po 15 minútach si môžete pochutnať na tejto dobrote.