Bezlepkové brownies s malinami

Bezlepkové brownies s malinami

Minule som čítala článok o tom, koľko rôznych druhov brownies existuje, od suchších a nadýchaných až po pevnejšie či lepkavejšie. V článku bolo ukázaných 30 príkladov na recepty, avšak ja som presdvedčená že ich je o dosť viac. Jedným z mnohých je tiež variant na bezlepkové brownies.

Čo majú však všetky brownies spoločné je, že sa v nich spracováva väčšie množstvo čokolády, ktorá sa najskôr roztopí s väčším množstvom tuku. Táto čokoládová zmes je presne to, čo dodá brownies ich krásnu, intenzívnu čokoládovú chuť.

Suroviny

  • 300g čokolády
  • 200g masla alebo margarínu
  • 100g Cukru
  • 3 vajíčka
  • 2PL kakaa
  • 150ml (rastlinného) mlieka
  • 2 balenia kakaového pudingu (80g)
  • 80g kokosovej alebo špaldovej múky
  • 50g kúsky čokolády (prípadne drobné ovocie – maliny)

Postup:

  • Čokoládu polámeme na menšie kusy a dáme do hrnca spolu s maslom.
  • Za miešania zohrejeme a necháme všetko kompletne roztopiť. Pridáme kakao a cukor a premiešame.
  • Potom odložíme stranou a necháme aspoň 15 minút chladnúť.
  • Medzitým vyšlaháme vajíčka s cukrom do penista.
  • Pridáme kakaové pudingy, kokosovú múku, čokoládovú zmes a dobre premiešame.
  • Cesto vylejeme na menší plech vyložený papierom na pečenie.
  • Povrch posypeme kúskami čokolády a kdo chce môže tiež pridať maliny.
  • Pečieme pri 180°C ca 30 minút pokiaľ začne brownie pekne rozvoniavať.

Môj tip

Na zistenie, či už je koláč dostatočne prepečený najlepšie zapichnúť do cesta špáratko, keď sa dá bez problémov vytiahnúť bez toho, aby na ňom boli viditeľné zvyšky cesta, tak už je cesto hotové.
  • Lahodný zemiakový šalát so zálievkou z kyslej smotany

    Lahodný zemiakový šalát so zálievkou z kyslej smotany

    Tento šalát som raz vyrábala keď som v celej domácnosti nenašla ani kvapku majonézy a všetkým tak veľmi chutil že som ho musela odvtedy pripraviť už viackrát. Dúfam, že zachutí aj vám.


  • Kurací vývar s pretlakom a Orzo

    Kurací vývar s pretlakom a Orzo

    Kurací vývar je všeliek avšak nie na celom svete sa pripravuje rovnako. Táto obmena klasického vývaru s rajčinovým pretlakom a orzom je z Orientu a takisto chutí výborne. Ak sa vám zachcelo trochu obmeny pri klasickom vývare, tak veľmi odporúčam vyskúšať, táto polievka je skvelá a naozaj človek vzpruží. Prečítajte […]


  • 10 rôznych spôsobov prípravy kuracích pŕs, vrátane teploty, času a tipov

    10 rôznych spôsobov prípravy kuracích pŕs, vrátane teploty, času a tipov

    Kuracie prsia sú klasikou rýchlej kuchyni, avšak len za to, že sú rýchlo pripravené neznamená, že ich príprava je úplne triviálna. Už pár minút naviac v panvici či v trúbe a kuracie prsia budú chutiť ako podrážka, suché a bez šťavy. Opečiete ich príliš zprudka, budú zvonku prepečené a zvnútra […]


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*