Nepečené cheesecake majú veľmi rýchlu prípravu, ich jediná nevýhoda je, že si na ne treba trochu počkať, nakoľko musia aspoň 2 hodiny tuhnúť v chlade. Inak je to výborný a osviežujúci desert hľavne pri teplom počasí. Z tohto množstva vám vyvstane cheesecake na tortovú formu s priemerom 20 cm, na formu 26cm potrebujete dvojité množstvo.
Suroviny:
- 150g maslových sušienok
- 50g masla izbovej teploty
- 1 vanilkový cukor
- 200ml kyslej smotany
- 500g jemného tvarohu
- 5PL pr.cukru
- 1 balenie drtenej želatíny + 2 PL vody
- 3PL cukru
- 50g čučoriedok (čerstvých alebo mrazených)
- 2 PL kukuričného škrobu + 2 PL vody
Postup:
- Maslové sušienky dáme do hrubšieho mikroténového sáčku a uzavrieme ho.
- Potom valčekom na cesto toľkokrát po ňom prejdeme, až zo sušienok ostane len jemná zmes.
- Rozdrtené sušienky dáme do vysokej misky, pridáme maslo a vanilkový cukor a dobre rukami spolu premiešame až vznikne mierne lepivá zmes.
- Tú dáme do tortovej formy a rukami rovnomerne roztlačíme po celom priemere. Necháme krátko v chladničke.
- Kyslú smotanu zmiešame spolu tvarohom, vanilkovým a práškovým cukrom.
- Čučoriedky dáme do hrnca spolu so zvyšným cukrom a necháme 5 minút variť. Škrob zmiešame v 2 PL studenej vody, prilejeme k čučoriedkám a pomiešame. Odložíme stranou.
- Drtenú želatínu posypeme 2 lyžicami vody a dáme mierne nadhriať na sporák (stačí 1 minúta) len toľko, aby bol hrniec teplý. Potom miešame až sa želatína rozpustí.
- Do želatíny pridáme za 1PL tvarovej zmesi (našej plnky) a premiešame so želatínou. Na záver vlejeme želatínu do zvyšnej tvarohovej zmesi a dobre premiešame.
- Na korpus nanesieme najskôr bielu tvarohovú zmes, zrovnáme a na to nanesieme čučoriedkovú zmes.
- Takto pripravený cheesecake necháme chladnúť aspoň 2hod. pred nakrojením.
Novinka: Mini kurz o varení ryže – ako darček ku Dňu matiek ZADARMO!
Milé mamy, babičky, tety a všetky ženy, ktoré denne stoja pri sporáku – pripravila som pre vás špeciálne prekvapenie! Pri príležitosti Dňa matiek, ktorý oslavujeme už zajtra, vám s radosťou predstavujem nový mini kurz o varení ryže, ktorý vám ukáže, ako na ňu vždy s istotou a chuťou. A tá […]
Rebarborový kysnutý koláč s posýpkou
Inšpirované slivkový koláčom od mojej starej mamy, tentoraz v prevedení s rebarborou. Recept
Videorecept- Pečené zemiaky z trúby s parmezánom bez predvarenia
Celý recept tu Pečené zemiaky z trúby s parmezánom