Nepečený čučoriedkový cheesecake

Nepečený čučoriedkový cheesecake

Nepečené cheesecake majú veľmi rýchlu prípravu, ich jediná nevýhoda je, že si na ne treba trochu počkať, nakoľko musia aspoň 2 hodiny tuhnúť v chlade. Inak je to výborný a osviežujúci desert hľavne pri teplom počasí. Z tohto množstva vám vyvstane cheesecake na tortovú formu s priemerom 20 cm, na formu 26cm potrebujete dvojité množstvo.

Suroviny:

  • 150g maslových sušienok
  • 50g masla izbovej teploty
  • 1 vanilkový cukor
  • 200ml kyslej smotany
  • 500g jemného tvarohu
  • 5PL pr.cukru
  • 1 balenie drtenej želatíny + 2 PL vody
  • 3PL cukru
  • 50g čučoriedok (čerstvých alebo mrazených)
  • 2 PL kukuričného škrobu + 2 PL vody

Postup:

  • Maslové sušienky dáme do hrubšieho mikroténového sáčku a uzavrieme ho.
  • Potom valčekom na cesto toľkokrát po ňom prejdeme, až zo sušienok ostane len jemná zmes.
  • Rozdrtené sušienky dáme do vysokej misky, pridáme maslo a vanilkový cukor a dobre rukami spolu premiešame až vznikne mierne lepivá zmes.
  • Tú dáme do tortovej formy a rukami rovnomerne roztlačíme po celom priemere. Necháme krátko v chladničke.
  • Kyslú smotanu zmiešame spolu tvarohom, vanilkovým a práškovým cukrom.
  • Čučoriedky dáme do hrnca spolu so zvyšným cukrom a necháme 5 minút variť. Škrob zmiešame v 2 PL studenej vody, prilejeme k čučoriedkám a pomiešame. Odložíme stranou.
  • Drtenú želatínu posypeme 2 lyžicami vody a dáme mierne nadhriať na sporák (stačí 1 minúta) len toľko, aby bol hrniec teplý. Potom miešame až sa želatína rozpustí.
  • Do želatíny pridáme za 1PL tvarovej zmesi (našej plnky) a premiešame so želatínou. Na záver vlejeme želatínu do zvyšnej tvarohovej zmesi a dobre premiešame.
  • Na korpus nanesieme najskôr bielu tvarohovú zmes, zrovnáme a na to nanesieme čučoriedkovú zmes.
  • Takto pripravený cheesecake necháme chladnúť aspoň 2hod. pred nakrojením.

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*