Banánové lievance zo zrelých banánov

Banánové lievance zo zrelých banánov

U nás doma sa vždy znova nájdu banány, ktoré už dávno mali byť zjedené. Kedže nemám rada vyhadzovanie potravín, ktoré sú ešte dobré aj keď už nie veľmi pekné, už roky zbieram recepty na ich ďaľšie využitie. Tieto lievance sú veľmi rýchle na prípravu a chutia výborne. Jablko možno pridať ale aj vynechať. Dodá však lievancom dobrú mierne kyslú príchuť, ktorá vyváži sladkosť banánu, takže odporúčam.

Potrebuje:

  • 3-4 zrelé banány
  • 1 jablko
  • 250ml mlieka (rastlinného mlieka)
  • 3 vajíčka
  • 2-4PL kr. cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • štipka soli
  • 30ml oleja/roztopeného masla
  • ½ prášku do pečiva
  • 250g hl. múky

Postup:

  • Banány buď roztlačíme vidličkou alebo ako som ja urobila dáme do mixéra a rozmixujeme na kašu.
  • Jablko ošúpeme, pokrájame na kocky a pridáme k nemu mlieko. Takisto rozmixujeme na kašu.
  • Pridáme k zmesi vajíčka s cukrom, vanilkovým cukrom, olejom a soľou.
  • Následne primiešame múku a prášok do pečiva. Dobre premiešame mixérom.
  • Cesto necháme 15min. odstáť, aby múka pekne nabopnala.
  • Potom na vymastenej panvici na strednom ohni pečieme lievance z oboch strán do zlatista. Oheň by mal byť nastavený na nízkej teplote aby boli zvnútra pekne prepečené predtým než zvonku zhnednú.

Tento recept patrí do kategórie – Bezmäsité sladké pokrmy.

  • Proteínové žemličky bez kysnutia a bez váženia

    Proteínové žemličky bez kysnutia a bez váženia

    Ak chcete rýchlo upiecť domáce pečivo a k tomu ešte bohaté na proteín, tak tento recept je skvelou voľbou. Ako zdroj prírodného proteínu spracováva cottage cheese a ďaľšie mliečne produkty. Super rýchle a krásne chrumkavé, určite si na ních pochutí celá rodina.


  • Lahodný zemiakový šalát so zálievkou z kyslej smotany

    Lahodný zemiakový šalát so zálievkou z kyslej smotany

    Tento šalát som raz vyrábala keď som v celej domácnosti nenašla ani kvapku majonézy a všetkým tak veľmi chutil že som ho musela odvtedy pripraviť už viackrát. Dúfam, že zachutí aj vám.


  • Kurací vývar s pretlakom a Orzo

    Kurací vývar s pretlakom a Orzo

    Kurací vývar je všeliek avšak nie na celom svete sa pripravuje rovnako. Táto obmena klasického vývaru s rajčinovým pretlakom a orzom je z Orientu a takisto chutí výborne. Ak sa vám zachcelo trochu obmeny pri klasickom vývare, tak veľmi odporúčam vyskúšať, táto polievka je skvelá a naozaj človek vzpruží. Prečítajte […]


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*