Domáce cestoviny – fliačky

Domáce cestoviny – fliačky

Pri výrobe grenadíru, kapustových fliačkov či pokrmoch ako fliačky s makom sa ste si už všimli všade vyskytujú domáce cestoviny – fliačky. V dnešnej dobe, kde stačí sa vybrať do superkarketu a už si môžete nakúpiť cestoviny od výmyslu sveta, asi len málokomu chce vyrábať si ešte domáce slíže či cestoviny doma ako to bolo za čias naších mám.

Je to v podstate škoda, lebo je to výnimočne jednoduché a domáce chutí proste inak, lepšie. Takže ak raz budete mať trochu času v kuchyni, či budete chcieť zamestnať deti pri spoločnom varení, tak vrelo odporúčam vyskúšať tento recept. Šálku som použila s objemom 250ml.

Suroviny

  • 2 šálky polohrubej múky
  • 1čl soľ
  • 1 vajíčko
  • ca. 1 šálka vody
  • maslo na pomazanie

Postup:

  • Múku si zmiešame so soľou a postupne prilievame vodu.
  • Miesime aspoň 5 minút, až začne byť cesto nelepivé a pekne elastické.
  • Potom ho necháme 10 minút oddychovať prikryté pod kuchynskou utierkou.
  • Medzitým si dáme do hrnca zoverieť 2 litre osolenej vody.
  • Následne vyroľujeme na pomúčenej pracovnej ploche a ostrým nožom alebo pizza nožom pokrájame na fliačky, teda malé štvorčeky.
  • Tie necháme pár minút odokyté schnúť na pracovnej ploche.
  • Následne ich hádžeme do vriacej vody a necháme variť ca. 2-3 minúty, až vyplávajú na povrch.
  • Už iba zlejeme z vody a pridáme maslo, ktoré dobre rozdelíme na horúce fliačky.

Recept na prípravu Grenadíru nájdete tu.

Inšpirujte sa tiež ďaľšími receptami z kategórie – bezmäsité hlavné jedlá.

  • Proteínové žemličky bez kysnutia a bez váženia

    Proteínové žemličky bez kysnutia a bez váženia

    Ak chcete rýchlo upiecť domáce pečivo a k tomu ešte bohaté na proteín, tak tento recept je skvelou voľbou. Ako zdroj prírodného proteínu spracováva cottage cheese a ďaľšie mliečne produkty. Super rýchle a krásne chrumkavé, určite si na ních pochutí celá rodina.


  • Lahodný zemiakový šalát so zálievkou z kyslej smotany

    Lahodný zemiakový šalát so zálievkou z kyslej smotany

    Tento šalát som raz vyrábala keď som v celej domácnosti nenašla ani kvapku majonézy a všetkým tak veľmi chutil že som ho musela odvtedy pripraviť už viackrát. Dúfam, že zachutí aj vám.


  • Kurací vývar s pretlakom a Orzo

    Kurací vývar s pretlakom a Orzo

    Kurací vývar je všeliek avšak nie na celom svete sa pripravuje rovnako. Táto obmena klasického vývaru s rajčinovým pretlakom a orzom je z Orientu a takisto chutí výborne. Ak sa vám zachcelo trochu obmeny pri klasickom vývare, tak veľmi odporúčam vyskúšať, táto polievka je skvelá a naozaj človek vzpruží. Prečítajte […]


One Comment

  1. Pingback: recepis.sk - keď tradície chutia

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*