Domáce cestoviny – fliačky

Domáce cestoviny – fliačky

Pri výrobe grenadíru, kapustových fliačkov či pokrmoch ako fliačky s makom sa ste si už všimli všade vyskytujú domáce cestoviny – fliačky. V dnešnej dobe, kde stačí sa vybrať do superkarketu a už si môžete nakúpiť cestoviny od výmyslu sveta, asi len málokomu chce vyrábať si ešte domáce slíže či cestoviny doma ako to bolo za čias naších mám.

Je to v podstate škoda, lebo je to výnimočne jednoduché a domáce chutí proste inak, lepšie. Takže ak raz budete mať trochu času v kuchyni, či budete chcieť zamestnať deti pri spoločnom varení, tak vrelo odporúčam vyskúšať tento recept. Šálku som použila s objemom 250ml.

Suroviny

  • 2 šálky polohrubej múky
  • 1čl soľ
  • 1 vajíčko
  • ca. 1 šálka vody
  • maslo na pomazanie

Postup:

  • Múku si zmiešame so soľou a postupne prilievame vodu.
  • Miesime aspoň 5 minút, až začne byť cesto nelepivé a pekne elastické.
  • Potom ho necháme 10 minút oddychovať prikryté pod kuchynskou utierkou.
  • Medzitým si dáme do hrnca zoverieť 2 litre osolenej vody.
  • Následne vyroľujeme na pomúčenej pracovnej ploche a ostrým nožom alebo pizza nožom pokrájame na fliačky, teda malé štvorčeky.
  • Tie necháme pár minút odokyté schnúť na pracovnej ploche.
  • Následne ich hádžeme do vriacej vody a necháme variť ca. 2-3 minúty, až vyplávajú na povrch.
  • Už iba zlejeme z vody a pridáme maslo, ktoré dobre rozdelíme na horúce fliačky.

Recept na prípravu Grenadíru nájdete tu.

Inšpirujte sa tiež ďaľšími receptami z kategórie – bezmäsité hlavné jedlá.

  • Nová Kniha plná vianočných receptov

    Nová Kniha plná vianočných receptov

    Len máloktoré obdobie je pre rodinu tak čarovné ako obdobie Vianoc. A to už nieje vôbec tak ďaleko, už len mesiac a môžeme si vychutnať tento čas. Pritom je zaujímavé ako rôzne sa rodiny organizujú pri pečení koláčikov. Niektoré začínajú vypekať hneď na prvý advent, iné si to podelia a […]


  • Hrnčeková čokoládová bábovka – krok za krokom

    Hrnčeková čokoládová bábovka – krok za krokom

    Tento základný recept je pre mňa super dezert keď nám chcem vykúzliť rýchlo nadýchanú bábovku.


  • Torta pre malé princezné

    Torta pre malé princezné

    Zaručene to poznáte, keď majú dievčatá narodeniny, majú väčšinou veľmi presnú predstavu o tom, ako bude všetko dekorované a akú tortu si želajú. Už sme prešli obdobím Torty v tvaroch jednorožcov a dopracovali sa k cukríkovej ružovej torte (hlavne, že ružová a veľa cukríkov). Ak aj vy máte doma malé […]


  • Zamatové nepečené vanilkové rezy

    Zamatové nepečené vanilkové rezy

    Tieto vanilkové rezy sú skvelou kombináciou mäkučkých lievancov, ktoré nahrádzajú cesto, aromatickej vanilkovej plnky a k tomu nadýchanej lahodnej šľahačky. Skvelé rezy aj pre začiatočníkov v kuchyni.


One Comment

  1. Pingback: recepis.sk - keď tradície chutia

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*