Pri výrobe grenadíru, kapustových fliačkov či pokrmoch ako fliačky s makom sa ste si už všimli všade vyskytujú domáce cestoviny – fliačky. V dnešnej dobe, kde stačí sa vybrať do superkarketu a už si môžete nakúpiť cestoviny od výmyslu sveta, asi len málokomu chce vyrábať si ešte domáce slíže či cestoviny doma ako to bolo za čias naších mám.
Je to v podstate škoda, lebo je to výnimočne jednoduché a domáce chutí proste inak, lepšie. Takže ak raz budete mať trochu času v kuchyni, či budete chcieť zamestnať deti pri spoločnom varení, tak vrelo odporúčam vyskúšať tento recept. Šálku som použila s objemom 250ml.
Suroviny
- 2 šálky polohrubej múky
- 1čl soľ
- 1 vajíčko
- ca. 1 šálka vody
- maslo na pomazanie
Postup:
- Múku si zmiešame so soľou a postupne prilievame vodu.
- Miesime aspoň 5 minút, až začne byť cesto nelepivé a pekne elastické.
- Potom ho necháme 10 minút oddychovať prikryté pod kuchynskou utierkou.
- Medzitým si dáme do hrnca zoverieť 2 litre osolenej vody.
- Následne vyroľujeme na pomúčenej pracovnej ploche a ostrým nožom alebo pizza nožom pokrájame na fliačky, teda malé štvorčeky.
- Tie necháme pár minút odokyté schnúť na pracovnej ploche.
- Následne ich hádžeme do vriacej vody a necháme variť ca. 2-3 minúty, až vyplávajú na povrch.
- Už iba zlejeme z vody a pridáme maslo, ktoré dobre rozdelíme na horúce fliačky.
Recept na prípravu Grenadíru nájdete tu.
Inšpirujte sa tiež ďaľšími receptami z kategórie – bezmäsité hlavné jedlá.
Nová Kniha plná vianočných receptov
Len máloktoré obdobie je pre rodinu tak čarovné ako obdobie Vianoc. A to už nieje vôbec tak ďaleko, už len mesiac a môžeme si vychutnať tento čas. Pritom je zaujímavé ako rôzne sa rodiny organizujú pri pečení koláčikov. Niektoré začínajú vypekať hneď na prvý advent, iné si to podelia a […]
Hrnčeková čokoládová bábovka – krok za krokom
Tento základný recept je pre mňa super dezert keď nám chcem vykúzliť rýchlo nadýchanú bábovku.
Torta pre malé princezné
Zaručene to poznáte, keď majú dievčatá narodeniny, majú väčšinou veľmi presnú predstavu o tom, ako bude všetko dekorované a akú tortu si želajú. Už sme prešli obdobím Torty v tvaroch jednorožcov a dopracovali sa k cukríkovej ružovej torte (hlavne, že ružová a veľa cukríkov). Ak aj vy máte doma malé […]
Zamatové nepečené vanilkové rezy
Tieto vanilkové rezy sú skvelou kombináciou mäkučkých lievancov, ktoré nahrádzajú cesto, aromatickej vanilkovej plnky a k tomu nadýchanej lahodnej šľahačky. Skvelé rezy aj pre začiatočníkov v kuchyni.
Pingback: recepis.sk - keď tradície chutia