Kôpor je bylinka, ktoré buď má človek rád alebo sa jej vyhýba oblúkom :). Ako dieťa som ho ani len cítiť nemohla, v dospelosti som si ho zas tak obľúbila, že sa ho neviem dojesť. Či už v šalátoch, v hustých polievkách ako boršč, alebo len tak k mladým uvareným zemiakom, vždy dodá jedlu tú správnu arómu.
Táto kôprová polievka má napadla, keď som opäť raz dostala chuť na kôpor. Inšpirivala ma k nej tradičná rakúska polievka, ktorú som trochu upravila po vzore mojej ďaľšej obľúbenej polievky vyrobenej z bieleho jogurtu. Kobináciou týchto 2 receptov vznikla táto krásne krémovitá lahodná polievka.
Suroviny:
- 1,5l vývaru (najlepšie hovädzieho)
- 3-4 väčšie zemiaky
- 1 cibuľa
- 200ml sladkej smotany
- 1 vajíčko
- 2PL citrónovej šťavy
- zväzok kôpru
- 2 PL masla
- 2 PL múky
- soľ, čierne korenie, rasca
Postup:
- Cibuľku dáme pomaly opekať na troche masle do zlatista.
- Medzitým si očistíme zemiaky a pokrájame ich na kocky. Pridáme k cibuli a zalejeme vývarom. dochutíme soľou, čiernym korením a rascou.
- Varíme 20 minút potom rozmixujeme ponorným mixérom do hladka.
- V sladkej smotane si zmiešame surové vajíčko a múku. Zmes nalejeme do polievky a necháme zovieť.
- Už len pridáme na drobno posekaný kôpor a trochu citrónovej šťavy na chuť.
Pozrite si aj ďaľšie recepty z kategórie – Polievky.
Marinovaný losos
Táto marináda nielen, že predĺži trvanlivosť lososa, ale takisto mu dodá na intenzívnej chuti a krásne jemnej konzistencie. Odporúčam lososa naložiť do marinády na noc a cez noc ho nechať oddychovať v chladničke a až na ďaľší deň tepelne upraviť – či už opiecť v panvici, nechať dusiť v trúbe […]
Slávnostná hovädzia sviečková – krok za krokom – Videorecept
Tento recept je dokonalým jedlom vhodným na sviatočné príležitosti. Dozviete sa tu krok za krokom postup ako ho pripraviť ako aj tipy a rady ako ho skvelo pripraviť. Skvelou prílohou je knedľa. Celý recept tu hovädzia sviečková Suroviny:
Slávnostná hovädzia sekaná – Videorecept
Chutný slávnostný pokrm, na ktorý recept som dostala od svokry. U nás veľmi obľúbený najmä v kombinácii s varenými zemiakmi a dusenou červenou kapustou. Celý recept tu Hovädzia sekaná Suroviny
Ako pripraviť skvelú rybu k vianočným sviatkom
Vianoce sú nielen časom kedy sa vypeká ale takisto kedy sa pripravujú tradičné pokrmy a medzi tieto patrí aj príprava ryby. Či už si vyberiete kapra, lososa, tresku alebo inú obľúbenú rybu, tu sa dozviete kompletný návod na to, ako pripraviť skvelú rybu na váš vianočný stôl. Výber čerstvej ryby […]