Kôprová polievka

Kôprová polievka

Kôpor je bylinka, ktoré buď má človek rád alebo sa jej vyhýba oblúkom :). Ako dieťa som ho ani len cítiť nemohla, v dospelosti som si ho zas tak obľúbila, že sa ho neviem dojesť. Či už v šalátoch, v hustých polievkách ako boršč, alebo len tak k mladým uvareným zemiakom, vždy dodá jedlu tú správnu arómu.

Táto kôprová polievka má napadla, keď som opäť raz dostala chuť na kôpor. Inšpirivala ma k nej tradičná rakúska polievka, ktorú som trochu upravila po vzore mojej ďaľšej obľúbenej polievky vyrobenej z bieleho jogurtu. Kobináciou týchto 2 receptov vznikla táto krásne krémovitá lahodná polievka.

Suroviny:

  • 1,5l vývaru (najlepšie hovädzieho)
  • 3-4 väčšie zemiaky
  • 1 cibuľa
  • 200ml sladkej smotany
  • 1 vajíčko
  • 2PL citrónovej šťavy
  • zväzok kôpru
  • 2 PL masla
  • 2 PL múky
  • soľ, čierne korenie, rasca

Postup:

  • Cibuľku dáme pomaly opekať na troche masle do zlatista.
  • Medzitým si očistíme zemiaky a pokrájame ich na kocky. Pridáme k cibuli a zalejeme vývarom. dochutíme soľou, čiernym korením a rascou.
  • Varíme 20 minút potom rozmixujeme ponorným mixérom do hladka.
  • V sladkej smotane si zmiešame surové vajíčko a múku. Zmes nalejeme do polievky a necháme zovieť.
  • Už len pridáme na drobno posekaný kôpor a trochu citrónovej šťavy na chuť.

Pozrite si aj ďaľšie recepty z kategórie – Polievky.

  • Lahodný zemiakový šalát so zálievkou z kyslej smotany

    Lahodný zemiakový šalát so zálievkou z kyslej smotany

    Tento šalát som raz vyrábala keď som v celej domácnosti nenašla ani kvapku majonézy a všetkým tak veľmi chutil že som ho musela odvtedy pripraviť už viackrát. Dúfam, že zachutí aj vám.


  • Kurací vývar s pretlakom a Orzo

    Kurací vývar s pretlakom a Orzo

    Kurací vývar je všeliek avšak nie na celom svete sa pripravuje rovnako. Táto obmena klasického vývaru s rajčinovým pretlakom a orzom je z Orientu a takisto chutí výborne. Ak sa vám zachcelo trochu obmeny pri klasickom vývare, tak veľmi odporúčam vyskúšať, táto polievka je skvelá a naozaj človek vzpruží. Prečítajte […]


  • 10 rôznych spôsobov prípravy kuracích pŕs, vrátane teploty, času a tipov

    10 rôznych spôsobov prípravy kuracích pŕs, vrátane teploty, času a tipov

    Kuracie prsia sú klasikou rýchlej kuchyni, avšak len za to, že sú rýchlo pripravené neznamená, že ich príprava je úplne triviálna. Už pár minút naviac v panvici či v trúbe a kuracie prsia budú chutiť ako podrážka, suché a bez šťavy. Opečiete ich príliš zprudka, budú zvonku prepečené a zvnútra […]


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*