No nevyzerá tento dezert proste lahodne? A nielej lahodne vyzerá ale aj chutí a to všetko bez pečenia. Na prípravu vám stačia dlhé piškóty, maliny a jogurt.

Suroviny:
- 24 ks dlhých piškót
- 300g malín (kľudne aj mrazených)
- 4 PL cukru
- 700ml jogurtu (alebo jemného tvarohu)
- 4PL pr. cukru na jogurt
- (voda)
- 1 balenie čírej želatíny (na 500ml)
Postup:
- Pripravte si nádobu podľa možnosti takú, ktorá bude mať šírku dlhej piškóty. Moja obdĺžniková forma na pečenie na klasickú piškótu má presne ten správny rozmer.
- Na dno nádoby poukladajte najskôr 12 piškót tak, aby boli natesno.
- Do hrnca dajte 2 PL vody a nasypte želatinu. Hrniec mierne nadhrejte a miešajte až sa želatína roztopí. Nevarte ju, len skutočne nahrejte hrniec takých 30 sekúnd, to úplne stačí.
- Maliny dajte do iného hrnca variť spolus cukrom a 100ml vody. Po 5 minútach malinovú zmes prepasírujte cez sítko.
- V miske si zmiešajte jogurt (alebo tvaroh) s práškovým cukrom. 100 ml jogurtu odoberte a primiešajte k malinovej zmesy.
- Potom polovičku želatíny pridajte k jogurt a polovičku k malinám. Vždy dobre premiešajte.
- Na piškóty nalejte najskôr jogurtovú zmes a formu dajte na 10 minpt do mrazničky, aby zmes trochu stuhla.
- Potom položte na jogurtovú vrstvu druhú časť piškót a nalejte naň malinovú zmes.
- Dajte do hladničky tuhnúť aspoň na hodinu, najlepšie na noc.
- Potom dezert preklopíme tak, aby nám naše rezy vypadli z nádoby a pokrájame na pláty, ktoré servírujeme.
Môj tip
Aby sa vám vyberanie z nádoby neskôr podarilo bez problémov, vložte do nádoby, ktorú ste si vybrali na plnenie potravinovú fóliu, tak, aby prečnievala a potom vrstvite ako v popise. Keď bude dezert vychladnutý, tak vám postačí potravinovú fóliu potihanúť a dezert sa vám bez problémov vyklopí.
Tento recept patrí do kategórie – Nepečené sladkosti
Makovo-citrónový koláč: vláčny, voňavý a rýchly recept
Nie každý koláč čo chutí skvelo a aj tak vyzerá musí byť komplikovaný. Práve naopak, mnohé hrnčekové recepty ponúkajú skvelé dezerty a práve kombinácia citrónu a maku je jedinečná nielen z hladiska farebnosti ale aj chuti. Na meranie použite klasický hrnček či šálku s objemom 250ml.
Čokoládová ricotta torta s banánom
Kombinácia čokolády a banána je jedinečná, v tomto prevedení s jemných čokoládovým Ricotta krémom, skutočne lahôdka
Sladká mrvenička na koláč ako od babičky
Väčšina tradičných koláčov našich babičiek sa neozabišla bez mrveničky. Táto dokázala každý koláč premeniť na niečo špeciálne. Či už kysnuté koláče alebo ovocné koláče z maslového cesta, mrvenička ich vie posunúť na nový level. A tak je dobré poznať tento super jednoduchý základný recept