Tento klasický dezert pripravovala moja svokra keď k nej mala prísť návšteva. Priznám sa, že som si tú roládu vždy veľmi vychutnala. Odkedy viem, ako rýchlo sa dá vyrobiť doma a to skutočne len to z pár surovín, našla si cestu aj medzi moju zbierku receptov.
Suroviny na cesto:
- 3 vajíčka
- 100g kr. cukru
- 40g kakaovho prášku
- 60 hladkej múky
Ostatné suroviny:
- 2 banány
- 150ml mlieka
- 1 balenie šľahačky v prášku
- 1 vanilkový cukor
- stužovač šľahačky
- 100g čokolády na varenie
Postup:
- Bielka oddelíme od žĺtkov a vyšľaháme ich do tuhej peny, odložíme ich stranou.
- Žļtka vyšľaháme s cukrom takisto do tuhej peny. Na to mixujeme aspoň 3 minúty na najvyšších otáčkach.
- Pridáme preosiatú múku a kakao. Potom pridáme bielkovú penu a pomalými pohybmi zmiešame s vajíčkami tak, aby nám zostala nadýchaná konzistencia cesta.
- Cesto nalejeme na plech vyložený papierom na pečenie a v predhriatej rúre pečieme pri 180C ca 15-minút.
- Ešte horúce cesto v papiery na pečenie zatočíme do formy rolády a necháme takto vychladnúť.
- Medzitým šľahačku vyšľaháme s mliekom, vamilkovým cukrom a so stužovačom do tuhej peny.
- Banány si ošúpeme a ak sú príliš zatočené, tak odrežeme im konce aby mali rovný tvar.
- Potom roládu plníme. Najskôr opatrne nanesieme šľahačku na 2/3 cesta (koniec cesta nepotrieme).
- Potom do stredu dáme banány a roládu zarolujeme.
- Takto pripravenú dáme na 2 hodiny tuhnúť do chladničky.
- Nad parou si roztopíme čokoládu a polejeme ňou hotovú roládu. Necháme čokoládu stuhnúť, potom pokrájame na 2 cm hrubé kusy.

Tento recept patrí do kategórie – Pečenie.
Novinka: Mini kurz o varení ryže – ako darček ku Dňu matiek ZADARMO!
Milé mamy, babičky, tety a všetky ženy, ktoré denne stoja pri sporáku – pripravila som pre vás špeciálne prekvapenie! Pri príležitosti Dňa matiek, ktorý oslavujeme už zajtra, vám s radosťou predstavujem nový mini kurz o varení ryže, ktorý vám ukáže, ako na ňu vždy s istotou a chuťou. A tá […]
Rebarborový kysnutý koláč s posýpkou
Inšpirované slivkový koláčom od mojej starej mamy, tentoraz v prevedení s rebarborou. Recept
Videorecept- Pečené zemiaky z trúby s parmezánom bez predvarenia
Celý recept tu Pečené zemiaky z trúby s parmezánom