Ak niečo nemám rada pri piškótovom ceste je, keď je cesto suché. Tieto čokoládové muffiny sú nádherne vláčne, šťavnaté a nadýchané a to všetko bez toho aby obsahovali vajíčko. Doslova sa rozplývajú na jazyku. Na dosiahnutie tejto konzistencie sa do cesta pridáva jablkové pyré.
Suroviny:
- 220g múky
- 40 g kakaa
- 80ml oleja
- 50 ml kávy
- 100 ml (rastlinného) mlieka (napríklad ovsené)
- 1,5 PL prášku do pečiva
- 100 ml jablkové pyré
- 2 PL rozsekaných ľanových semiačok + 5 PL vodu na náhradu vajíčka
- (50g čoko-kúskov)
Postup:
- Najskôr si zmiešame ľanové semiačka s vodou a necháme ich nabopnať. Pripravíme si tak náhradu vajíčka.
- Následne v miske zmiešame múku, kakao a prášok do pečiva.
- Pridáme mokré komponenty – olej, rastlinné mlieko, jablkové pyré, kávu a ľanové semiačka.
- Vypracujeme cesto, ktoré je na rozdiel od klasického cesta na muffiny relatívne tekuté. Netreba sa báť, cesto sa zrazí počas pečenia.
- Pripravíme si formičky na muffiny. Do každého dáme za naberačku cesta a kdo chce môže povrch cesta ešte posypať čoko-kúskami.
- Takto pripravené pečieme pri 180C ca. 25 minút.
Pozrite si aj ďaľšie chutné recepty na pečenie bez vajíčka.