jednoduchý recept Mäkké medové rezy

Mäkké medové rezy

Vyskúšala som mnoho receptov na medové rezy, väčšinou ma však sklamali. Buď sa s cestom zle pracovalo, alebo bolo po upečení tvrdé alebo málo aromatické. Tento recept som dostala od kamarátky u ktorej som konečne jedla medové rezy, ktoré boli nielen výborné ale aj krásne mäkké.

Na cesto potrebujete:

  • 150g kr. Cukru
  • 2Pl medu
  • 2 vajíčka
  • 1čl sódy bikarbóny
  • 1Pl perníkového korenia
  • 80g masla
  • 250g polohrubej múky
  • 200g hladkej múky

Postup:

  • Nad hrnca s vodou umiestníme nerezovú misku. Do misky dáme vajíčka, med, cukor, maslo, sódu a perníkové korenie.
  • Nad parou miešame až do zhustnutia (5-10minút).
  • Potom misku odstránime z pary a pridáme preosiatú múku. Miesime, až vznikne hladké cesto.
  • Ešte teplé cesto ďalej hneď spracujeme. Rozdelíme ho na 3 diely. Každý vygúľame na obdĺžnik s rozmerom 20x30cm. Ja som ich gúľala na silikónovej podložke na pečenie a potom už len preklopila na plech vyloženým papierom na pečenie. Išlo to ako po masle.
  • Cesto poprepichujeme na pár miestach vidličkou a necháme pri 180°C piecť ca. 7-10minút. Keď je cesto hotové, hneď začne šíriť intenzívnu vôňu.
  • Takto pripravíme všetky 3 pláty a necháme ich vychladnúť.
  • Recept na plnku nájdete tu – https://recepis.sk/2023/07/19/jednoduchy-krem-na-medove-rezy/
  • Na spodný plát cesta nanesieme 1/2 plnky, položíme druhý plát. Dáme zvyšnú plnku a na ňu položíme vrchný plát.
  • Cesto najlepšie zaťažíme doskou na krájanie a necháme takto najlepšie cesz noc stáť.
  • Na vrchnú polevu nahrejeme nad parou čokoládu a touto potrieme vrchný plát cesta
  • Marinovaný losos

    Marinovaný losos

    Táto marináda nielen, že predĺži trvanlivosť lososa, ale takisto mu dodá na intenzívnej chuti a krásne jemnej konzistencie. Odporúčam lososa naložiť do marinády na noc a cez noc ho nechať oddychovať v chladničke a až na ďaľší deň tepelne upraviť – či už opiecť v panvici, nechať dusiť v trúbe […]


  • Ako pripraviť skvelú rybu k vianočným sviatkom

    Ako pripraviť skvelú rybu k vianočným sviatkom

    Vianoce sú nielen časom kedy sa vypeká ale takisto kedy sa pripravujú tradičné pokrmy a medzi tieto patrí aj príprava ryby. Či už si vyberiete kapra, lososa, tresku alebo inú obľúbenú rybu, tu sa dozviete kompletný návod na to, ako pripraviť skvelú rybu na váš vianočný stôl. Výber čerstvej ryby […]


  • Čo so zvyšnými bielkami? 10 skvelých spôsobov na využitie

    Čo so zvyšnými bielkami? 10 skvelých spôsobov na využitie

    Určite to poznáte, pri pečení maslových koláčikov či už v lineckom alebo inom maslovom ceste zvykne ostať veľa bielkov. A tak sa určite pýtate, čo môžete s bielkami urobiť? Všetky tieto recepty sú jednoduché, efektívne a chutné spôsoby, ako využiť zvyšné bielka. Skúste ich a zistite, ktorý vám najviac vyhovuje! […]


  • Makové linecké pečivo s bielou čokoládou

    Makové linecké pečivo s bielou čokoládou

    Mak je nielen mimoriadne zdravý ale patrí k mojím favoritom pri pečení. A to aj vo svojej nepomletej forme. Potom akoby vytváral malé chrumkavé kúsky hodné zahryznutia. Toto vianočné pečivo kombinuje krehké cesto a chrumkavý mak spolu s bielou čokoládou a džemom do skvelého pečiva hodného vyskúšania.


One Comment

  1. Pingback: Jednoduchý krém na medové rezy - recepis.sk - denne nové recepty pre celú rodinu

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*