Konzervy by asi nemali tvoriť základ zdravého stravovania ale občas, keď jedlo musí byť super rýchlo hotové, sú na nezaplatenie. Najmä ak obsahujú strukoviny, ktoré inak potrebujú zdĺhavú prípravu (predmočenie a dlhé varenie). Toto jedlo je skutočne za pár minút hotové a pekne zasýti.
Potrebujete:
- 1 cibuľu
- 1 konzervu kidny fazuliek
- 1 konzervu baked beans (bielych fazuliek v rajčinovej omáčke)
- 50ml rajčinovej šťavy passata
- 250ml vody/vývaru
- 1čl štipľavej papriky
- soľ, čierne korenie
- 1PL gulášového korenia
- majorán
Postup:
- Cibuľku pokrájame na kocky a necháme na troche oleja pražiť do zlatista.
- Pridáme baked beans aj so šťavou a rajčinovú passatu. Zvyšnú fazuľku zlejeme zo šťavy a krátko prepláchneme pod vodou. Pridáme do hrnca.
- Zalejeme vodou/vývarom a dochutíme soľou, čiernym a gulášovým korením ako aj štipľavou paprikou.
- Necháme zoveriť a varíme spolu 5 minút. Na záver dochutíme sušeným majoránom.
- Ideálnou prílohou je ryža, tarhoňa či cestoviny.