Ako dieťa som nikdy neodolala kúpe nanuku. Najmä tvarohové nanuky boli mojími absolútnymi favoritami, medzi nimi samozrejme nanuk míša. Tento lahodný zákusok spája chuť čokolády a tvarohovej plnky, oboch altribútov aj tohto svelého nanuku. Okrem toho je jeho príprava nenáročná a celkom bez váženia. Skvelý zákusok na víkend.
Na cesto potrebujete:
- 4 vajíčka
- 1/2 šálky kr. cukru (ja používam šálku s objemom 300ml)
- 2 šálky hl. múky
- 1 šálka vlažného mlieka
- 1 balenie vanilkového cukru
- 1 balenie prášku do pečiva
- 1/2 šálky oleja
- 4PL kakaa
Na tvarohovú plnku potrebujete:
- 2 balenia jemného tvarohu (celkovo 500g)
- 1 celé maslo izbovej teploty (250g)
- 1 balenie mascarpone (250g)
- 1/2 šálky práškového cukru
Na polevu potrebujete:
- 1 balenie sladkej šľahačkovej smotany (200ml)
- 1 balenie tmavej čokolády alebo polevy na varenie (200g)
Postup:
- Podľa základného receptu si pripravíme cesto. Základný recept nájdete tu – https://recepis.sk/2020/05/09/stavnata-hrncekova-piskota/
- Cesto nalejeme na veľký vysoký plech vyložený papierom na pečenie a pečieme pri 160C v predhriatej rúre ca. 45min. Potom necháme cesto dôkladne vychladnúť a odstránime papier na pečenie.
- Na plnku mixérom najskôr vyšľaháme cukor s maslom až sa spolu spoja. Pridáme tvaroh a mascarpone a dobre premiešame.
- Okolo cesta umiestnime cukrárenskú obruč a na cesto nanesieme plnku. Plnku dobre zarovnáme aby vznikol hladký povrch. S plnkou sa ľahučko pracuje, výborne drží tvar.
- V hrnci si nahrejeme smotanu do horúca. Nemusí sa variť, stačí aby sa zohriala. Čokoládu pokrájame na drobno a pridáme k šľahačke. Miešame až sa čokoláda kompletne roztopí. Potom necháme polevu 5 minúť chladnúť.
- Polevu rovnomerne nalejeme na plnku a zákusok necháme aspoň 2 hodiny oddychovať v chlade.