Hrnčekové Ananásové rezy

Hrnčekové Ananásové rezy

Tieto ananásové rezy sú pripravené z 1 celého ananásu a ich chuť je mierne exotická a svieža v spojitosti so sladkou čokoládovou piškótou. Namiesto čerstvého môžete použiť samozrejme aj zaváraný ananás z konzervy.

Tento jednoduchý hrnčekový recept zvládne každý. Na meranie použite šálku s objemom 250ml. Výsledkom budú chutné svieže rezy, ktoré sa okrem iného tiež výborne

Suroviny na cesto:

  • 4 vajíčka
  • 1/2 šálky kr. Cukru
  • 2 šálky hl. múky
  • 1 + 1/2 šálka mlieka
  • 1 balenie vanilkového cukru
  • 1 balenie prášku do pečiva
  • 1/2 šálky oleja
  • 4PL kakaa

Suroviny na plnku:

  • 1 balenie (500g) jemného tvarohu
  • 1 balenie kyslej smotany (200ml)
  • 4 PL pr cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 1 balenie drtenej želatíny
  • 1 zrelý veľký ananás
  • 450ml vody
  • 6Pl kr cukru
  • 2 balenie tortového želé

Postup:

  • Podľa základného receptu si pripravíme piškótu – https://recepis.sk/2020/05/09/stavnata-hrncekova-piskota/
  • Cesto nalejeme na plech s rozmerom 25x40cm vyloženým papierom na pečenie a necháme pri 160C piecť ca. 40min.
  • Cesto necháme vychladnúť a umiestnime okolo neho cukrárenskú obruč.
  • Ananás očistíme od šupky a vyrežeme strednú dreň. Zvyšok pokrájame na drobno a dáme do hrnca s vodou a cukrom. Varíme ca. 20 minút do zmäkknutia. Potom necháme zmes vychladnúť.
  • V miske zmiešame tvaroh a kyslú smotanu. Pridáme práškový a vanilkový cukor.
  • Drtenú želatínu posypeme 2PL vody a dáme mierne nadhriať na sporák (stačí 1 minúta) len toľko, aby bol hrniec teplý. Potom miešame až sa želatína rozpustí.
  • Do želatíny pridáme za 1PL tvarovej zmesi a premiešame so želatínou. Na záver vlejeme želatínu do zvyšnej tvarohovej zmesi a dobre premiešame.
  • Tvarohovú plnku nalejeme na vychladnuté cesto, zarovnáme a necháme hodinu stať v chlade.
  • Ananásovú zmes dáme do hrnca, pridáme tortové želé a za miešania zohrejeme, až sa zmes zahustí.
  • Potom necháme 5-10minút mierne vychladnúť a nalejeme na stuhnutú tvarohovú zmes.
  • Zákusok necháme opäť aspoň hodinu chladnúť predtým než ho nakrojíme.

Tento recept patrí do kategórie- hrnčekové recepty

  • Hľadáte ešte nápady na darčeky? Využite moju 50% zľavu

    Hľadáte ešte nápady na darčeky? Využite moju 50% zľavu

    Čo si môžete teraz zakúpiť zľavnené? Využite 50% zľavu na moje produkty. Či už zápisník receptov alebo online kurzy, tieto produkty sú skvelým darčekom k vianociam. Zápisník receptovSkvelý zápisník v ktorom nájdete miesto na 100 vlastných receptov, okrem toho vás očakávajú 2 bonusové materiály (z pôvodných 9,99€ teraz za skvelých […]


  • Pomarančové crinkles – Videorecept

    Pomarančové crinkles – Videorecept

    Pre crinkles je typická chrumkavá vrstva tvorená cukrom v ktorom sa obaľuje hotové cesto. Práve v kombinácii s citrusovými plodmi ako citrónom či pomarančom sú veľmi aromatické a chutné vianočné pečivo, ktoré zvládnu aj vaše deti. Celý recept tu Pomarančové crikles Suroviny:


  • Malinové úliky s kokosovou plnkou – nepečené pečivo

    Malinové úliky s kokosovou plnkou – nepečené pečivo

    Ak sa vám k vianociam nechce vypekať, tak toto pečivo vás uchváti. Je celkom bez pečenia, musím ale hneď aj pravdivo povedať že nie bez práce. Na tvarovanie pekných úlikov budete potrebovať okrem formičky aj trochu trpezlivosti, ale opticky sa vynímajú nad všetkými inými dobrotinami, vyzerajú proste skvostne. Takže tá […]


  • 20 užitočných tipov na dokonalé vianočné koláčiky

    20 užitočných tipov na dokonalé vianočné koláčiky

    Piecť vianočné pečivo sa zdá byť také vzrušujúce, avšak najneskôr keď vaše koláčiky nevyzerajú ako na obrázku či zrazu máte pred sebou prihorené koláčiky či tvrdé ako podrážka sa možno začne táto úloha nezdať až taká triviálna. Pritom sú za tým častokrát drobnosti, ktoré rozhodujú o tom, či vaše pečenie […]


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*