Hrnčekové Ananásové rezy

Hrnčekové Ananásové rezy

Tieto ananásové rezy sú pripravené z 1 celého ananásu a ich chuť je mierne exotická a svieža v spojitosti so sladkou čokoládovou piškótou. Namiesto čerstvého môžete použiť samozrejme aj zaváraný ananás z konzervy.

Tento jednoduchý hrnčekový recept zvládne každý. Na meranie použite šálku s objemom 250ml. Výsledkom budú chutné svieže rezy, ktoré sa okrem iného tiež výborne

Suroviny na cesto:

  • 4 vajíčka
  • 1/2 šálky kr. Cukru
  • 2 šálky hl. múky
  • 1 + 1/2 šálka mlieka
  • 1 balenie vanilkového cukru
  • 1 balenie prášku do pečiva
  • 1/2 šálky oleja
  • 4PL kakaa

Suroviny na plnku:

  • 1 balenie (500g) jemného tvarohu
  • 1 balenie kyslej smotany (200ml)
  • 4 PL pr cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 1 balenie drtenej želatíny
  • 1 zrelý veľký ananás
  • 450ml vody
  • 6Pl kr cukru
  • 2 balenie tortového želé

Postup:

  • Podľa základného receptu si pripravíme piškótu – https://recepis.sk/2020/05/09/stavnata-hrncekova-piskota/
  • Cesto nalejeme na plech s rozmerom 25x40cm vyloženým papierom na pečenie a necháme pri 160C piecť ca. 40min.
  • Cesto necháme vychladnúť a umiestnime okolo neho cukrárenskú obruč.
  • Ananás očistíme od šupky a vyrežeme strednú dreň. Zvyšok pokrájame na drobno a dáme do hrnca s vodou a cukrom. Varíme ca. 20 minút do zmäkknutia. Potom necháme zmes vychladnúť.
  • V miske zmiešame tvaroh a kyslú smotanu. Pridáme práškový a vanilkový cukor.
  • Drtenú želatínu posypeme 2PL vody a dáme mierne nadhriať na sporák (stačí 1 minúta) len toľko, aby bol hrniec teplý. Potom miešame až sa želatína rozpustí.
  • Do želatíny pridáme za 1PL tvarovej zmesi a premiešame so želatínou. Na záver vlejeme želatínu do zvyšnej tvarohovej zmesi a dobre premiešame.
  • Tvarohovú plnku nalejeme na vychladnuté cesto, zarovnáme a necháme hodinu stať v chlade.
  • Ananásovú zmes dáme do hrnca, pridáme tortové želé a za miešania zohrejeme, až sa zmes zahustí.
  • Potom necháme 5-10minút mierne vychladnúť a nalejeme na stuhnutú tvarohovú zmes.
  • Zákusok necháme opäť aspoň hodinu chladnúť predtým než ho nakrojíme.

Tento recept patrí do kategórie- hrnčekové recepty

  • Nová Kniha plná vianočných receptov

    Nová Kniha plná vianočných receptov

    Len máloktoré obdobie je pre rodinu tak čarovné ako obdobie Vianoc. A to už nieje vôbec tak ďaleko, už len mesiac a môžeme si vychutnať tento čas. Pritom je zaujímavé ako rôzne sa rodiny organizujú pri pečení koláčikov. Niektoré začínajú vypekať hneď na prvý advent, iné si to podelia a […]


  • Super krémový čokoládový cheesecake

    Super krémový čokoládový cheesecake

    Môj syn má neuveriteľnú slabosť pre čokoládové koláče a tak keď sa blížili jeho narodeniny tak som sa rozhodla mu urobiť radosť a pripraviť čokoládový cheesecake kde sa čokoláda nachádzala od spodku až po plnku a polevu. Doslova sa rozplývala na jazyku.


  • Kuracie stehná pečené na zemiakoch

    Kuracie stehná pečené na zemiakoch

    Toto jedlo patrí k mojím obľúbeným víkendovým pokrmom. Super rýchla príprava, všetko v jednom plechu a potom už zvyšok roboty prevezme trúba, zatiaľ čo ja si v kľude upracem byt.


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*