Šťavnatý zákusok celkom bez múky. Plnka aj poleva majú vďaka kyslej smotane krásne nakyslastú chuť, ktorá výborne dopĺňa sladkú piškótu. Je to nenáročný recept a okrem toho bez váženia.
Na cesto potrebujete:
- 6 vajíčok
- 6PL kr. cukru
- 6PL kakaa na pečenie
- 3PL masla izbovej teploty
- 1/2 balenia (100g) strúhaného kokosu
- 1/2 prášku do pečiva
Na plnku potrebujete:
- 2 balenia kyslej smotany (2x200g)
- 1 balenie jemného tvarohu (250g)
- 2 stužovače smotany
- 4PL práškového cukru
Na polevu potrebujete:
- 4PL vody
- 4PL kr cukru
- 1 čokoládu na varenie (100g)
- 1 stužovač smotany
- 1 balenie kyslej smotany (200g)
Postup:
- Vajíčka oddelíme a bielka vyšľaháme do tuhého snehu. Odložíme stranou.
- Žĺtka vyšľaháme s cukrom do penista. Pridáme maslo a ďalej šľaháme.
- Následne pridáme kakao, prášok do pečiva a strúhaný kokos a premiešame. Na záver pomalými pohybmi primiešame bielkový sneh.
- Cesto vylejeme na obdĺžnikovú formu vyloženú papierom na pečenie (moja má 33x22cm) a necháme pri 170C piecť ca. 35 minút.
- Potom necháme zákusok vychladnúť a keď vychladne, rozrežeme ho uprostred na polovičku. S cestom treba zaobchádzať opatrne, je krehké.
- Na plnku zmiešame kyslú smotanu s tvarohom a práškovým cukrom. Pridáme stužovač a krátko šľaháme až sa zmení konzistencia na krémovitú.
- Okolo spodného diela cesta umiestnime cukrárenskú obruč a nanesieme naňho plnku. Zarovnáme a položíme naň druhý diel cesta.
- Na polevu dáme do hrnca vodu, na drobno posekanú čokoládu a cukor a na nízkom ohni za miešania roztopíme. Necháme vychladnúť.
- Keď je zmes studená pridáme kyslú smotanu a stužovač a prešľaháme. Nanesieme na vrchný diel cesta a zarovnáme.
- Pred servírovaním necháme 1-2 hodiny v chlade oddychovať.