Rýchla torta, ktorá poteší všetkých milovníkov čokolády. Pekne nadýchaný, jemný čokoládový korpus, k tomu čokoládová plnka spolu s mierne kyslým ovocím, tomu málokto odolá.
Na korpus:
- 4 vajíčka
- 150g kr cukru
- 1 vanilkový cukor
- 1/2 prášku do pečiva
- 30g kakaového prášku
- 40g (1 balenie) kakaového pudingu (prášok)
- 130g hl. múky
- Štipka soli
- 100ml vody
- 100ml oleja
Na čokoládovú plnku:
- 300ml studeného mlieka
- 2 balenia čokoládového pudingu za studena (Olé)
- 1 stužovač šľahačky
- 200g jemného kremovitého syru (Lučina/Mascarpone)
- 3-5Pl pr. Cukru
okrem toho:
- Jahodová marmeláda
- Drobné ovocie (maliny, čučoriedky)
Postup:
- Najskôr si pripravíme piškótové cesto. Nato vyšľaháme najskôr osobitne bielky so štipkou soli a odložíme ich stranou.
- Potom vyšľaháme žĺtka s cukrom a vanilkovým cukrom do penista. Pridáme olej a ďalej šľaháme. Prilejeme vodu.
- Následne pridáme suché položky cesta- múku, prášok do pečiva, pudingový prášok a kakao. Na záver primiešame jemnými pohybmi vyšľahané bielka.
- Cesto vylejeme do vymastenej tortovej formy a necháme piecť pri 180C ca 35min.
- Potom necháme vychladnúť a rozrežeme na polovičku. Okolo spodnej časti korpusu umiestnime cukrárenskú obruč.
- V studenom mliekom vyšľaháme pudingy miešané za studena, práškový cukor a stužovač do tuhej zmesi. Pridáme jemný krémovitý syr a premiešame.
- Spodnú piškótu natrieme jahodovou marmeládou. Potom 2/3 zmesi nanesieme na spodnú časť korpusu a položíme naň vrchnú časť.
- Na vrchnú piškótu natrieme zvyšok plnky a ozdobíme čerstvým ovocím.
- Pred servírovaním necháme hodinu stáť v chlade.
Dobrý deň, Vaša torta a recept vyzerajú skvele, mohla by som sa ešte prosím opýtať v akej veľkej forme to pečiete? Ďakujem krásne za odpoveď.
Ahoj, ďakujem za milé slová. Bežne pečiem vo forme s priemerom 24 alebo 26cm.
Ďakujem krásne:)
Prosím vás aký škrob pridáte do cesta keď ho nemáte v recepte napísaný? Alebo to je ten puding? Ďakujem
Dobrý den, ďakujem za upozornenie. Myslený bol pudingový prášok, čo je v podstate len dochutený kukuričný škrob, ale máte pravdu, že to nemusí byť pri čítaní jasné. Opravím.
Veľmi by som privítala, keby bol recept doplnený množstvom oleja a vody.Myslím, že mladé kuchárky si netrúfnu dať tieto ingrediencie od oka.
Dakujem za pripomienku, uz je to upravene. Prajem pekny den!