Názov dostala táto polievka podľa toho, že sú v nej zhruba rovnaké prísady ako na obložení pizze. Keď som ju prvýkrát jedla v reštaurácii, hneď som si vypýtala recept lebo bola výborná a nevedela som sa jej dojesť. Odvtedy ju pripravujem častejšie, najmä keď mi ostane zvyšok hovädzieho mletého mäsa.
Potrebujete:
- 1 cibuľu
- 100g hov. mletého mäsa
- 2-3 rajčiny
- 5 šampiňónov
- 2-3 jarné cibuľky
- 1 červená paprika
- 0,5l rajčinového pretlaku (alebo 1 konzerva rajčín)
- 1l vody/vývarom
- 1 balenie Creme Fraiche (alternatívne možno použiť jedno balenie taveného syra Bambino)
- 1 šľahačková smotana
- 2PL múky
- soľ, čierne korenie, pizza korenie, petržlenová vňať
Postup:
- Na oleji opečieme krátko cibuľu a mäso. Osolíme a okoreníme čiernym korením.
- Rajčiny medzitým zbavíme šupky a pokrájame na drobno. Takisto papriku, jarnú cibuľku a šampiňóny pokrájame na drobno a pridáme k mäsu.
- Zalejeme rajčinovým pretlakom, vodou (alebo vývarom) a necháme 20min. spolu variť.
- Medzitým zmiešame v miske smotanu s Creme Fraiche a múkou tak, aby neboli v zmesi žiadne hrudky.
- Do zmesi pridáme ešte za naberačku polievky a premiešame. Potom vlejeme do polievky a necháme zovrieť.
- Na záver dochutíme soľou, čiernym korením, 1-2 sušenými bylinkami (Pizza korenie) a čerstvou posekanou petržlenovou vňaťou.