Korenie curcuma sa teší aktuálne veľkej popularite. Je známe či už blahodárnym vplyvom na trávací metabolizmus a tak často súčasťou rôznych diét. Avšak aj jej prizápalový účinok dáva už roky stále miesto v rôznych alternatívnych prírodných liekoch. Táto polievka je krásne krémovitá a rýchlo hotová.
Postup:
- Mrkvu a kaleráb očistíme ako aj 1 cibuľu.
- Zeleninu pokrájame na drobno. Potom opekáme cibuľu aj zeleninu ca. 5min. na troche oleja a masla.
- Keď začne zelenina dostávať hnedastú farbu, posypeme ju 1PL hl. múky a zalejeme 1,5l vody/vývaru. Pridáme soľ, drvenú rascu, čierne korenie a 1PL curcumy.
- Na záver pridáme za 2 hrste ovsených vločiek a necháme zovrieť. Potom varíme 20min. až zelenina zmäkkne.
- Petržlenovú vňať posekáme na drobno a pridáme pred servírovaním do polievky.